El telèfon mòbil de la jove Diana Quer, desapareguda el passat 22 d'agost, va ser trobat en una zona molt propera al port de Taragoña (Rianxo), a la província de La Corunya. Així ho van assegurar fonts de la Guàrdia Civil, que van precisar que el mòbil va ser trobat entre el moll d'aquest port i el pont de l'autovia de Barbanza.

Va ser una mariscadora qui de forma casual el va trobar a l'aigua cap a les dues de la tarda en una zona que es troba uns 15 quilòmetres de Pobra do Caramiñal, el municipi corunyès on va desaparèixer Diana. Fonts de la investigació van destacar la rellevància de la troballa, que motivarà un nou rastreig de la ria a la recerca de noves evidències.

Seixanta-vuit dies després de la seva desaparició, l'aparell és la primera pertinença de Diana Quer que es troba. Es tracta d'un iPhone de color blanc que previsiblement estarà danyat després de romandre sota l'aigua i, per tant, el seu estat dificultaria l'anàlisi per part dels agents que investiguen la desaparició de la jove.

Fa poc més d'un mes la Guàrdia Civil va activar el telèfon mòbil de Diana Quer per accedir a tota la informació que conté l'aparell de la jove, extreure les seves dades i poder tenir alguna pista dels últims moviments de la desapareguda.

De fet, la memòria del telèfon mòbil de la jove, les dades que hi pogués haver en el núvol, la declaració dels testimonis o les imatges recollides per les càmeres de seguretat són alguns dels elements que estan centrant les investigacions que estan portant a terme les forces de seguretat.

Incògnites obertes

Malgrat el treball que està realitzant la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Corunya i de la Unitat Central Operativa (UCO) d'aquest cos, totes les incògnites continuen obertes sobre els motius que van provocar la desaparició de la jove de 18 anys després d'assistir el 22 d'agost a la festa del Carme dos Pincheiros, al seu lloc d'estiueig, a Pobra.

Durant aquest temps, la Guàrdia Civil ha desplegat un gran operatiu a la població corunyesa i ha realitzat diverses batudes per la comarca d'O Barbanza i també pels seus voltants, concretament a les zones més properes a la localitat en la qual es va perdre la pista.

Uns rastrejos que es van dur a terme després que la geolocalització dels senyals de les últimes comunicacions realitzades des del telèfon mòbil de la noia la situessin en aquests entorns.