José Luis Izquierdo, el considerat comptable de la trama Gürtel, va afirmar que mai va donar diners «a cap polític» i que sempre seguia ordres del cap de la xarxa, Francisco Correa, i del seu número dos, Pablo Crespo, després de demanar perdó per no contestar a les parts a causa de la «greu depressió» i la demència senil que pateix.

Izquierdo, que s'enfronta a 45 anys i dos mesos de presó en el macrojudici de la trama Gürtel, només va respondre a dues preguntes de la seva advocada, en el sentit de no ratificar les declaracions que va prestar davant la Policia i el jutge i per explicar els motius pels quals no ha declarat, una negativa per la qual va demanar «disculpes».

«La meva decisió de no contestar a preguntes de les acusacions i les defenses, amb excepció de la meva pròpia, obeeix al meu estat de salut i al meu estat mental. Pateixo una greu depressió i un principi de demència senil que m'impedeix atendre les preguntes que em puguin fer, i un greu problema de concentració», va explicar.

«Sí desitjo deixar constància -va afegir- que mai li he pagat diners a cap polític i que sempre he obeït les ordres que em va donar el senyor Correa o el senyor Crespo».

Izquierdo va començar explicant que no ratificava les seves declaracions davant la Policia i el jutge instructor, ja que principalment les primeres les va fer «sota pressió» i es va sentir «coaccionat».

La seva advocada, Concepción Crespo (filla de Pablo Crespo), va recordar que va aportar un reconeixement mèdic del seu client provant les seves dolències, i va afegir que no té problema en què el tribunal li faci un de nou. Referent a això, Hurtado va dir que dilluns que ve, quan es reprengui el judici, els jutges decidiran si és convenient aquest nou informe mèdic «a efectes de valorar la seva capacitat».

La declaració d'Izquierdo es va produir després que Correa, Crespo i El Bigotes el desvinculessin de qualsevol decisió en les empreses de la trama Gürtel, afirmessin que no tenia coneixements comptables i era «l'últim esglaó» en el Grup Correa.

Paral·lelament, la fiscal Concepción Sabadell va sol·licitar al tribunal la compareixença com a testimoni de l'expresident de l'empresa Isolux, Luis Delso, a qui, segons van declarar els presumptes caps de la trama, se li atribueix el sobrenom de «Luis el Cabrón».