Militants de l'Estat Islàmic (EI) van segrestar 295 exmembres de les forces de seguretat iraquianes i van obligar 1.500 famílies de la ciutat de Hamman al Alil a retirar-se al costat d'ells a l'aeroport de Mossul, va denunciar l'ONU. Els exmilitars, el parador dels quals es desconeix, van ser segrestats en dues accions diferents, va explicar Ravina Shamdasani, portaveu de l'Oficina de l'alt comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans.

Entre l'1 i el 4 de novembre van ser raptats 195 soldats de diversos llocs dels voltants de Mossul i uns dies més tard es van produir altres 100 segrestos en una àrea a 20 quilòmetres de la ciutat, va dir la portaveu. En paral·lel, els militants de l'EI van forçar 1.500 famílies de Hamman al Alil a retirar-se amb ells de la urbs i establir-se a l'aeroport de Mossul. «Les persones segrestades o desplaçades forçosament sembla que són usats com a escuts humans o, depenent de la seva afiliació, assassinats», va explicar la portaveu.

A Hamam al Alil, la policia iraquiana investiga auna fossa comuna amb més de cent cadàvers de persones executades per l'EI. El cap de la Policia Federal, el general Raed Yudet, va assenyalar que es creu que els cadàvers pertanyen a antics efectius de les forces de seguretat iraquianes. La policia intenta identificar les víctimes, fet pel qual va tancar els voltants de la fossa fins que arribessin les autoritats competents per aixecar els cossos.

Paral·lelament, les forces iraquianes van consolidar els seus avenços al front oriental de la ciutat de Mossul, on combaten a diversos punts l'EI.

Al nord del bastió de l'EI a l'Iraq es van registrar violents combats a l'estratègica comarca de Bashiqa, on tropes kurdes peixmergues controlen ja gran part del territori i el centre de la ciutat homònima. El general Aziz Weizi va explicar que cinc terroristes més van morir en els enfrontaments, mentre que sis van morir en atacs aeris. Uns 35.000 civils iraquians s'han convertit en desplaçats interns des de l'inici de la darrera ofensiva.