El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar que ja ha iniciat personalment contactes amb representants d'altres partits amb l'objectiu d'aconseguir el suport suficient per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat. Rajoy va revelar aquests contactes, dels quals no va donar detalls, en declaracions als periodistes a Santiago de Compostel·la després d'assistir a l'acte de presa de possessió d'Alberto Núñez Feijóo com a president de la Xunta.

Les d'ahir van ser les primeres declaracions del president del Govern des que va ser investit el passat 29 d'octubre i després de la formació del seu nou Executiu, els ministres del qual va explicar que ha triat perquè creu que són els millors.

Pel que fa a les negociacions per a l'aprovació dels pressupostos, va explicar que, a més dels seus contactes, també la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha reunit amb dirigents d'altres partits amb la mateixa finalitat i que igualment ho han fet ja diversos ministres amb diputats d'altres partits competents en les seves àrees respectives.

"Estem parlant amb tothom. Lògicament ho farem més intensament amb aquells que tenen més predisposició a donar suport als pressupostos", va destacar abans de reconèixer: "Sí, jo ja he tingut alguna conversa".

Rajoy va assenyalar que aquest tipus de diàleg serà el normal a partir d'ara i que el primer que ha d'assolir-se amb això és l'aprovació del sostre de despesa i els objectius d'estabilitat. "Es tracta que les comunitats autònomes i els ajuntaments puguin elaborar uns bons pressupostos i atendre els serveis públics, i ja una mica més endavant vindran els pressupostos", va manifestar el president. En aquest sentit, va reiterar que "aquesta ha de ser la legislatura del diàleg, en la qual tots hem de parlar i, si és possible, acordar".