Un tsunami va colpejar ahir la costa est de Nova Zelanda, hores després d'haver-se produït un terratrèmol de 7,8 graus de magnitud, sense que les autoritats informessin de víctimes o danys importants. No obstant això, el ministre de Defensa Civil, Gerry Brownlee, va afirmar que tenien constància de gent ferida a causa del terratrèmol, però no es tenia coneixement sobre el nivell de gravetat d'aquests.

Brownlee va tuitejar que els residents a la costa est es desplacessin cap a zones elevades ja que s'esperaven onades de 3 a 5 metres. Així mateix, es va procedir a evacuar la zona, sobretot la part nord-oriental de l'Illa Sud.

Segons informaven els mitjans locals, es van produir talls d'electricitat i els serveis d'emergència van haver de rescatar algunes persones en helicòpter, malgrat que no va ser necessari declarar l'estat d'emergència.

Tsunami precedit de sisme

La tremolor de 7,8 graus a l'escala de Richter va ocórrer a les 23.02 hora local (11.02 GMT) del diumenge a l'Illa Sud i el seu hipocentre es va localitzar a 23 quilòmetres de profundidat, segons el Servei Geològic dels Estats Units.

Al llarg de les hores següents, es van produir nombroses rèpliques, algunes superiors als 6 graus de magnitud. A les primeres fotos preses per la premsa local es podien observar desperfectes a l'interior d'alguns habitatges, aparadors trencats i nombroses ampolles de vi trencades en una botiga de Wellington.

Els serveis d'emergència continuen avaluant els danys ocasionats pel terratrèmol, que va afectar, entre d'altres, algunes cases a la localitat de Cheviot. També es va haver de tancar la circulació a l'autovia número 7.

Nova Zelanda està situada a la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania i registra uns 14.000 terratrèmols cada any, dels quals entre 100 i 150 tenen la potència suficient per ser percebuts. L'any 2011, almenys 185 persones van morir en un sisme de magnitud 6,3 que va sacsejar la ciutat de Christchurch, a l'Illa Sud, i va causar desperfectes a 30.000 edificis.