El ministre de l'Interior de Turquia, Süleyman Soylu, ha anunciat que els morts pel doble atemptat d'anit a Istanbul han augmentat a 38 i hi ha més de 155 ferits. Soylu ha afirmat que de la quarantena de vícties, 30 són policies i que els indicis apunten que l'atac va ser perpetrat pel grup armat Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). "Tenim 38 morts: 30 policies, set civils i la identitat d'una persona encara ha de ser determinada", va declarar el ministre de l'Interior en una roda de premsa a Istanbul. Soylu ha afegit que les primeres avaluacions apunten al PKK i que hi ha 13 detinguts relacionats amb el doble atemptat.

En declaracions anteriors, el ministre ja havia anunciat l'arrest de 10 persones per la seva vinculació amb el cotxe bomba que va esclatar als voltants de l'estadi del Besiktas. "Tenim informació sobre com va succeir i com es va organitzar, però no podem dir més perquè les operacions estan en curs", va indicar.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Recep Akdag, va dir que hi havia 155 ferits hospitalitzats, dels quals 14 es trobaven en vigilància intensiva. Poc abans, el viceprimer ministre turc, Numan Kurtulmus, ja havia dit que els indicis apuntaven a l'autoria del PKK.

Kurtulmus havia assegurat que l'objectiu eren les forces de seguretat i que en el cotxe bomba es van utilitzar almenys 300 o 400 quilos d'explosius.

El primer atac va tenir lloc sobre les 19.30 GMT, quan un cotxe bomba va esclatar prop d'un vehicle de transport de la policia antidisturbis situat enfront de l'estadi del Besiktas. Uns 45 segons més tard, un suïcida es va fer explotar enmig d'un grup de policies al proper parc de Maçka.

Les dues deflagracions van ocórrer uns 90 minuts després del final del partit que va disputar el Besiktas amb el Bursaspor, quan els espectadors ja havien abandonat el recinte.