n El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, considera que «adoctrinar» els nens en ideologia de gènere és «una maldat» i censura que en algunes autonomies es pretengui imposar «a manera colonitzadora de les consciències i tot per la força, mitjançant una legislació». En una carta pastoral amb el títol La gran urgència: salvar la família, Cañizares demana a les institucions autonòmiques valencianes que «repensin» l'aplicació de la llei sobre ideologia de gènere, que en aquests moments es troba en tràmit d'aprovació a les Corts Valencianes.

«Hem d'actuar per la dignitat de les persones i contra tot tipus de discriminació, però negar la diferència biològica entre home i dona no és anar a la solució», assenyala Cañizares, que posa en dubte que els projectes legislatius que fomenten la ideologia de gènere «evitin la discriminació dels col·lectius vulnerables».

En el text, Cañizares, parafrasejant unes declaracions que -segons afirma- va fer el Papa en un vol de tornada d'Azerbaidjan a Roma, assenyala que «adoctrinar els nens en ideologia de gènere és una maldat».

També es refereix a altres manifestacions fetes pel Pontífex sobre la ideologia de gènere, en què el papa Francesc afirma que a Europa, Amèrica, Amèrica Llatina, Àfrica i a alguns països d'Àsia hi ha «veritables colonitzacions ideològiques» i una d'aquestes és «la ideologia de gènere».

«Avui els nens a l'escola se'ls ensenya això: que el sexe cadascú el pot triar. Són les colonitzacions ideològiques, sostingudes també per països molt influents. Això és terrible», assegura Cañizares que va dir el Papa. En la pastoral, el cardenal arquebisbe de València afirma que gran part dels «problemes socials, i fins i tot personals, tenen les arrels en els fracassos o mancances de la vida familiar».

«Lluitar contra la delinqüència juvenil, contra la droga o la violència, o contra la prostitució de la dona i afavorir al mateix temps el descrèdit o el deteriorament de la institució familiar, basat en el matrimoni únic i indissoluble d'un home i una dona» és una «contradicció i una desfiguració de la veritat», afirma.

Segons Cañizares, «la família, fonamentada en la unió indissoluble entre home i dona, constitueix l'àmbit privilegiat en què la vida humana és acollida i protegida fins a la seva fi natural», i per això ressalta que els pares cristians tenen l'«obligació indefugible i fonamental d'educar els seus fills en la fe i en els valors que dignifiquen l'existència humana».