Una reportera de la televisió kurda Rudaw va morir a Mossul (nord de l'Iraq) per l'explosió d'una bomba en un carrer d'aquesta ciutat mentre informava sobre l'ofensiva de les forces governamentals iraquianes. El canal de televisió va explicar en un comunicat que la reportera, de 30 anys, era «una de les periodistes més atrevides de Rudaw» i una «estrella mediàtica a la regió del Kurdistan» iraquià.

La jove presentava un programa sobre la batalla contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI) al nord de l'Iraq des de l'inici de l'ofensiva de Mossul l'octubre passat. La televisió va informar que el càmera que acompanyava Gardi, Yunis Mustafa, va resultar ferit.

Les tropes iraquianes estan desenvolupant una gran campanya militar per arrabassar a l'EI el seu principal bastió a l'Iraq i, diumenge passat, van començar la tercera fase de les operacions sobre la zona occidental de Mossul. La part oriental va ser recuperada a finals de gener, després de tres mesos de combats. Durant l'ofensiva, diversos periodistes iraquians han resultat ferits, dos d'ells per una bomba llançada per un avió no tripulat de l'EI sobre els seus enemics a l'est de Mossul el gener passat.

Milers de persones van començar a fugir de l'oest de la ciutat de Mossul mentre avancen els combats entre les tropes governamentals i l'Estat Islàmic. Almenys 1.508 persones van sortir del barri d'Al Maamun, un dels primers en què han irromput les forces iraquianes.