La Policia Municipal de Madrid va denunciar una autocaravana contractada per HazteOir però no va poder immobilitzar-la, ja que l'organització va evitar la prohibició judicial afegint als missatges «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva» uns signes d'interrogació.

Després que dijous el Jutjat d'Instrucció número 42 de Madrid prohibís la circulació del seu autobús perquè els seu eslògans poden denigrar els menors transsexuals, l'organització ultracatòlica va treure als carrers aquest nou vehicle que va sortit d'un aparcament ubicat a la carretera A-1 Madrid-Burgos.

Cap a les dues de la tarda, quan arribava als voltants de la plaça de Cibeles, on s'ubica l'Ajuntament de Madrid, els agents van aturar l'autocaravana i va denunciar els promotors per incomplir l'ordenança municipal que veta la publicitat en qualsevol tipus de vehicle o remolc en circulació o estacionat, excepte en els destinats al transport públic.

No obstant això, va haver de permetre que continués el seu camí perquè l'ordre judicial dictada divendres no és vàlida en haver canviat el missatge per «Els nens tenen penis? Les nenes tenen vulva?».

Paral·lelament, l'associació ha interposat un recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació contra la interlocutòria del jutge perquè anul·li la mesura cautelar de prohibició de circulació i aixequi igualment la immobilització acordada «sense necessitat que es retiri cap missatge del mateix».

Segons argumenta HazteOir, la seva única intenció amb la campanya és «sensibilitzar» sobre la «imposició educativa» de moltes comunitats autònomes amb les seves lleis d'igualtat i no discriminació, sense que els lemes exhibits suposin una afirmació a favor ni en contra de la identitat sexual.

Malgrat les crítiques generalitzades i les veus que han reclamat que deixi de ser una associació d'utilitat pública, qualificació que li va atorgar el 2013 el Ministeri d'Interior dirigit per Jorge Fernández Díaz, l'organització seguirà tenint aquesta condició fins que la Justícia digui el contrari.

«Aquesta qüestió és competència del Ministeri d'Interior i, com que estem en un Estat de Dret, si hi ha una resolució judicial, el Ministeri d'Interior procedirà, però cal esperar que aquesta existeixi», va explicar el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo.