L'alcalde de Bordeus, Alain Juppé, va manifestar el seu suport al candidat de la dreta a les presidencials franceses, François Fillon, que el va vèncer a les primàries al novembre i amb el qual havia mantingut friccions en els últims dies. En un missatge al seu compte de Twitter, Juppé va assenyalar que enviava, com a alcalde de Bordeus, el seu apadrinament a Fillon, dins el procés per obtenir almenys 500 suports de càrrecs electes per formalitzar la candidatura presidencial.

El primer edil de Bordeus i antic primer ministre va explicar el seu gest en favor del seu rival a les primàries assegurant que «fins i tot com a simple passatger, no abandono el vaixell durant la tempesta». Una clara al·lusió als problemes que pateix la campanya de Fillon des que el setmanari La Canard Enchaîné va revelar el 25 de gener el cas dels suposats llocs de treball falsos que va atorgar amb diners públics a la seva dona i dos dels seus fills, que ha donat lloc a una investigació judicial i, probablement, a la seva imputació la setmana vinent.

L'escàndol va suscitar la setmana passada una deserció en cadena en les files de la dreta per part de barons que demanaven a Fillon que renunciés, i molts d'ells que Juppé el substituís en la contesa per l'Elisi. Fillon va replicar mobilitzant al carrer diumenge a la tarda a París diverses desenes de milers de persones que li van manifestar el seu suport. L'endemà Juppé va fer una declaració per confirmar que no seria candidat de cap manera.