Penelope Fillon, dona del candidat conservador a la presidència de França, François Fillon, va ser imputada per diversos delictes relacionats amb la seva implicació en el cas dels suposats llocs de treball falsos que aquest li va atribuir a l'Assemblea Nacional i en una revista. A Penelope Fillon se l'acusa de complicitat i receptació de malversació de fons públics, complicitat i receptació d'apropiació indeguda i receptació d'estafa agreujada.

La dona del candidat va comparèixer durant diverses hores davant els jutges d'instrucció que porten el cas, que li van comunicar, com estava previst, la seva imputació. Penelope Fillon es converteix així en la tercera imputada per aquest cas després el seu marit i l'home que el va suplir com a diputat a l'Assemblea Nacional, Marc Joulaud, que va continuar donant feina a la dona com a assistenta parlamentària.

En paral·lel a aquest treball al Parlament, l'esposa de l'ara candidat tenia un altre contracte a temps complet amb la revista La revue des deux mondes, dirigida per un amic del seu marit, pel qual es va embutxacar 5.000 euros mensuals bruts.

La llei francesa impedeix acumular dos contractes a temps complet, el que, en el cas del contracte que Penelope Fillon tenia amb l'Assemblea Nacional fos de 20 hores, suposaria una il·legalitat. Per això l'acusació sospita que els Fillon van poder també haver falsificat documents per donar legalitat a tots dos treballs simultanis.

El candidat, mentrestant, continua defensant la seva innocència i acusa l'actual president, François Hollande, d'haver creat un complot contra ell per evitar que arribi a l'Elisi. Una línia de defensa que, segons demostren els sondejos, no està donant resultats de moment.

Una enquesta difosa ahir pel consorci de mitjans públics revela que el candidat conservador es queda tercer amb el 18% de la intenció de vot en la primera volta, que se celebrarà el proper 23 d'abril, per darrere de la ultradretana Marine Le Pen ( 25%) i del socio-liberal Emmanuel Macron (24%).