L'institut públic de Valdebernardo, a Madrid, ha expulsat temporalment una alumna de 12 anys fins que es resolgui l'expedient obert per investigar la seva presumpta agressió a un altre menor del centre de 14 anys que va ser hospitalitzat en presentar cinc ferides incises fetes amb un objecte punxant. El succés va tenir lloc dijous cap a les dues de la tarda al passadís de l'institut.

Els responsables del centre van avisar els serveis d'emergència immediatament després de produir-se l'agressió, en la qual estan involucrats dos menors de cursos diferents, de primer i segon d'ESO. Efectius del Samur es van traslladar a l'institut per atendre el noi de 14 anys, que presentava cinc ferides en un braç i l'esquena fetes amb un objecte punxant.

Per la seva banda, des de la Conselleria d'Educació van explicar que l'institut ha obert un expedient disciplinari a la presumpta agressora, que ha estat expulsada de manera cautelar fins que aquest fet es resolgui d'aquí a uns dies.

Un dels professors de l'institut exercirà com a instructor i ha de traslladar l'expedient a la inspecció educativa, que prendrà una decisió sobre aquest cas, en aplicació del decret de 2007 que estableix el marc regulador de la convivència en els centres docents de la Comunitat de Madrid. Des de la Conselleria s'ha ofert a més suport psicològic als membres de l'institut que ho necessitin.

Un alumne de l'institut va assegurar que l'agressora i el jove ferit «eren parella», que «la noia patia» assetjament escolar i que ella el va agredir per «venjança» per defensar-se de l'assetjament. Altres estudiants de l'institut també van assegurar que el noi assetjava l'alumna, que ha estat provisionalment expulsada i que l'agressió es va produir a la biblioteca del centre.

Un centre «controlat»

El pare d'un dels alumnes va explicar que el centre educatiu no els ha enviat cap circular per informar-los de l'incident, però va assenyalar que aquest institut «està molt ben controlat» i no considera que sigui responsable del succés.