El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va admetre que abans de nomenar Manuel Moix com a fiscal en cap Anticorrupció va conèixer la conversa en la qual Ignacio González mostrava el seu desig que fos nomenat, fet que no li va semblar estrany ni el va portar a pensar malament del candidat. «No m'estranya, va ser la meva conjectura, perquè el coneix i ha compartit amb ell llocs institucionals a la Comunitat de Madrid», va dir Maza a la Comissió de Justícia del Congrés en relació amb aquesta conversa entre Eduardo Zaplana i Ignacio González continguda en el sumari del cas Lezo.

El fiscal general de l'Estat va reconèixer que, dies abans d'haver nomenat Moix fiscal en cap Anticorrupció, va tenir notícies d'aquesta conversa en la qual González desitjava que Moix aconseguís el lloc perquè era un «home seriós». Però va aclarir que ni Zaplana ni González diuen en aquesta conversa gravada i difosa als mitjans «que ja saben qui es nomenarà», sinó que esmenten «que els encantaria que es nomenés aquest senyor».

I a més, va explicar que això no el va portar a pensar malament sobre Moix perquè tots dos, González i Zaplana, només «donen suport i avalen el fet que aquest senyor sigui elegit». «El vaig nomenar perquè em semblava el millor candidat i no només a mi, també a la majoria del Consell Fiscal», va dir Maza, igual que a l'Associació de Fiscals -de caràcter conservador i majoritària en la carrera-, que van publicar un manifest «donant-li suport». El fiscal general de l'Estat va ser contundent en exposar que no pensa dimitir ni cessar el fiscal en cap en no apreciar «una sola dada objectiva» que el porti a dubtar d'ell.

El dia en què l'oposició va carregar amb tota la seva força contra la gestió que l'Executiu i la Fiscalia han fet del cas Lezo, el principal assenyalat, el fiscal en cap Anticorrupció, va rebre dos avals clau: el de Maza i el del president del Govern, Mariano Rajoy. Un suport evidenciat en una jornada parlamentària gairebé monogràfica sobre corrupció i, més concretament, sobre el cas Lezo, amb Moix i el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, com a principals protagonistes.

Tots dos van rebre un nítid suport del Govern (i del fiscal general de l'Estat en el cas de Moix), però també l'exigència de dimissió dels partits de l'oposició, que, en el cas del PSOE, pretén a més reprovar el ministre de Justícia, Rafael Catalá. A Moix el consideren desacreditat per obstaculitzar les investigacions del cas que ha portat a la presó González, i Nieto per la sospita, encoratjada per l'escrit dels fiscals conegut dimarts, que va avisar el germà de l'expresident madrileny que estaven sent investigats.

A l'inici de la jornada, a la sessió de control al Govern, Rajoy va defensar sense dubtar-ho Moix, segons el seu parer, un «professional amb àmplia i exitosa trajectòria» que actua amb «total independència i plena responsabilitat». Poc després va ser Catalá qui ho va fer en termes similars i, ja a la tarda, en una sessió monogràfica sobre l'assumpte, Maza i de nou el ministre de Justícia.

Catalá va negar de nou cap interferència. «No hi ha qui aixequi un telèfon per dir a un fiscal el que ha de fer», va asseverar. I va advertir que els diputats acusen el fiscal «del més greu» del que se'l pot acusar, de prevaricar.

La defensa aferrissada que tots ells van fer de Moix no va convèncer l'oposició. Tots els partits van exigir el seu cessament immediat llevat de Ciutadans, que considera que no ha de seguir, però va preferir deixar que Maza actuï sense demanar-ho, segons va explicar el seu diputat Ignacio Prendes. El PSOE va anar més enllà i ha fet el primer pas per presentar una moció la setmana que ve amb l'objectiu que el Congrés reprovi el responsable de Justícia.

Nieto passa un nou examen

La Fiscalia era un dels vèrtexs del cas Lezo que va passar un examen al Congrés dels Diputats; l'altre era el de el número 2 d'Interior, que va deixar clar que no pensa dimitir i que ha rebut el suport del ministre, Juan Ignacio Zoido. Nieto va comparèixer en seu parlamentària per altres assumptes, però va aprofitar per parlar de la seva polèmica reunió amb Pablo González -germà d'Ignacio i també detingut pel cas Lezo-, només dos dies després que es gravés els germans fent referència a una possible recerca de suports a la Policia o a Interior. El mateix Moix va assegurar que Nieto «no té res a veure» amb el cas Lezo tot i que un escrit dels fiscals esmentava una»presumpta investigació filtrada» per part del secretari d'Estat.