El 97,44 per cent dels 87.674 inscrits de Podem que han participat en la consulta convocada per la formació s'han pronunciat a favor de presentar una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy. Segons les dades fetes públiques per la Secretaria d'Organització que dirigeix Pablo Echenique, 87.674 dels 487.156 inscrits de Podem han participat en la consulta que va començar dilluns 8 de maig i es va tancar ahir a les dues de la tarda.

Per altra banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va condicionar el suport de la seva formació a la moció de censura anunciada per Units Podem contra Mariano Rajoy al fet que aquest grup tingui «un compromís ferm i clar» amb el referèndum, encara que no sigui acordat amb el Govern central.

«Si la gent de Podem vol un suport, han de fer que sigui veritable el que pregonen als quatre vents, que és que els catalans tenen dret a decidir, així que la pilota està a la seva teulada», va afegir. Pascal va situar com una altra condició que Podem i els «comuns» no es dirigeixin al PDeCAT (abans CDC) en «to d'insult».