La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per sufragar part de la campanya electoral de les eleccions generals de 2008. En un informe que està en el sumari del cas Púnica, l'institut armat apunta que el PP madrileny va poder facturar operacions fictícies amb la fundació de la Comunitat de Madrid Fundescam «com la celebració de cursos que no s'haurien realitzat» i l'import dels quals aniria realment destinat a les «despeses electorals de les eleccions generals de l'any 2008».

Unes despeses que, continua la UCO, acabarien sent abonades a través d'una subvenció pública de 200.620 euros que la Comunitat de Madrid li havia atorgat a Fundescam el 18 de novembre de 2008, mesos després de la celebració dels comicis.

Al llapis de memòria intervingut per la UCO a l'exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez hi ha un document en el qual apareix una columna sota l'epígraf «F» -que la Guàrdia Civil atribueix a Fundescam- i en el qual s'observen, entre altres, dos imports de 50.529 i 46.189 euros associats respectivament als conceptes de «cantoners» i «teleprompter», que farien referència a despeses de l'esmentada campanya electoral.

D'aquesta manera, segons la UCO, Fundescam va usar aquesta subvenció per «abonar despeses electorals aportant facturació falsejada, emmascarant els conceptes realment facturats en la campanya electoral per altres que poguessin tenir un encaix amb la finalitat de la subvenció i de la fundació». I per això posa de manifest les «pràctiques irregulars» per part del PP madrileny tant en les eleccions de 2007 com en les de 2008 basades en l'«ús de Fundescam per pagar despeses electorals i el desviament de subvencions públiques de la Comunitat de Madrid amb aquest mateix propòsit».

Va ser Ignacio González, empresonat pel cas Lezo, qui, com a vicepresident primer de l'autonomia, va aprovar la concessió d'aquesta subvenció, igual que va fer amb altres en anys anteriors quan a més era patró de Fundescam. També es refereix a factures en relació amb dos cursos, un d'«edició de vídeo i realització audiovisual per a esdeveniments», suposadament impartit per l'empresa Croma per 8.607 euros, i un altre de «disseny gràfic i publicitat», de l'empresa Back RVS Produccions per 3.712 euros. A això s'afegeix una factura amb l'epígraf «equips tècnics per jornades disseny gràfic i publicitat impresa», a càrrec de la mercantil Digital Plane, per 3.340 euros.

L'exconseller madrileny Francisco Granados va recaptar 2,1 milions d'euros d'empresaris i va lliurar 1,6 a l'exgerent del PP madrileny Beltrán Gutiérrez per sufragar despeses de les eleccions autonòmiques de 2011 i les europees de 2014, segons un informe de la UCO. Dels 2,1 milions que apareixen com a entrades de diners a l'agenda que li va ser intervinguda a Granados, 500.000 se'ls van repartir entre ell i l'empresari Javier López Madrid, gendre de l'expropietari d'OHL Juan Miguel Villar Mir.

La resta, 1,6 milions, els va rebre l'exgerent del PP madrileny Beltrán Gutiérrez, «per sufragar uns comicis electorals que no han pogut ser determinats amb exactitud, però que haurien de correspondre bé amb les eleccions autonòmiques i municipals de l'any 2011 o les eleccions al Parlament Europeu de l'any 2014».

Després de conèixer aquest informe de la UCO, la Fiscalia Anticorrupció va manifestar al jutge que compartia «les argumentacions abocades en l'escrit policial, ja que l'agenda confiscada recull majoritàriament textos relacionats amb campanyes electorals del Partit Popular, concretament les campanyes dels anys 2011 i 2014».

«Pactes de corrupció»

Segons la Fiscalia, «la investigació ha anat demostrant una successió de rols en els pactes de corrupció, que, si van començar a l'esfera local, han culminat en funcions de recaptació i d'intermediació entre les grans empreses de l'IBEX i la gerència autonòmica del seu partit».

Per altra banda, la Fiscalia Anticorrupció ha recorregut la decisió del jutge Eloy Velasco d'aixecar el secret de 19 toms del cas Lezo i ha demanat que es faci de manera «parcial» perquè podria obstaculitzar «el bon final de a investigació» i «frustrar la recuperació d'actius malversats o l'aclariment dels fets».