La justícia italiana investiga per homicidi involuntari els pares del nen de set anys que va morir diumenge per les complicacions d'una otitis que els pares van decidir tractar amb productes homeopàtics en lloc d'antibiòtics. El metge homeòpata encarregat del tractament, que està en parador desconegut, també està sent investigat.

Fa 15 dies, el petit Francesco, de set anys, va patir una otitis bilateral. Els pares, que tenen dos fills menors d'edat, estaven profundament convençuts de les propietats curatives de la medicina homeopàtica. Segons els mitjans locals, Francesco va deixar de prendre antibiòtics als tres anys. Des de llavors, el metge de referència de la família era el doctor Massimiliano Mecozzi, metge homeopàtic que exercia a la ciutat de Pesaro. A ell es van dirigir els pares per intentar curar la infecció d'oïda del petit Francesco. Mecozzi els va receptar una teràpia a base de preparats homeopàtics que va resultar ser insuficient.

El passat 23 de maig, el petit, que patia fortes febres, va perdre el coneixement. Va ser aquí quan els pares, alarmats, van decidir portar-lo fins l'Hospital d'Urbino, on un TAC va revelar greus danys cerebrals. Els intents dels metges per salvar la vida al nen -se li va practicar una intervenció quirúrgica i una teràpia urgent amb antibiòtics- no van donar els resultats esperats i Francesco va entrar en coma irreversible. L'avi del nen va assenyalar el metge homeòpata com a l'únic responsable de la mort del petit.