Els Pressupostos Generals de l'Estat després de superar la seva aprovació en el ple del Congrés dels Diputats en aconseguir el suport de 176 diputats procedents de set formacions polítiques diferents. Tal com es preveia, els Comptes van rebre l’aval del PP, Ciutadans, PNB, Fòrum Astúries, UPN, Coalició Canària i Nova Canàries.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va valorar durant el debat la coincidència d'aquestes set formacions per donar suport a uns pressupostos per tal d'enviar un missatge d'estabilitat a l'exterior. Les formacions que han pactat amb el Govern van argumentar els beneficis permanents que suposaran aquests comptes per a les seves respectives comunitats autònome, com les inversions per a la I basca o per a les conques mineres a Astúries, passant per les bonificacions al transport tant a Canàries com a Balears.

Els Pressupostos passen ara al Senat amb 150 esmenes noves, que han estat incorporades a la ponència (7), en el seu debat en comissió (al voltant de 101) i finalment al ple del Congrés (42).

Després d'un intens intercanvi d'acusacions sobre la intenció de vetar prop de 4.000 iniciatives de PSOE, Units Podem, ERC, PDeCAT i Compromís, al final es va produir la seva discussió i, com era previsible, el seu rebuig. No obstant això, durant els tres dies de debat en el ple s'han incorporat canvis als pressupostos a través d'esmenes transaccionals entre el PP i formacions com Ciutadans, PSOE i Units Podem.

Una de les anècdotes de l'última jornada de votació la va protagonitzar el president del Govern, Mariano Rajoy, que per error va votar en contra d'una esmena del seu propi partit. Es tractava d’una esmena per augmentar les inversions en habitatge públic que el PP havia pactat amb el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, a canvi del seu suport als Pressupostos. Rajoy es va quedar literalment sol votant no a aquesta esmena, que es va aprovar amb el seu únic vot en contra, tot i que el president del Govern va encaixar entre rialles la seva equivocació.

Amb certa sorna van aplaudir l'error de Rajoy des de la bancada del PSOE, tot i que l'alegria els va durar més aviat poc, perquè els socialistes van provar la mateixa medicina a la votació immediatament posterior. Es votava l'esmena de Nova Canàries amb el número 5.901 i aquí van ser els diputats del PSOE els que es van fer un autèntic embolic, perquè uns van votar-hi en contra i altres es van abstenir.

De nou riures i bromes, aquesta vegada dels diputats del PP, que aplaudien l'error dels socialistes, el qual, com el de Rajoy, no va tenir conseqüències perquè l'esmena havia de ser rebutjada de totes formes.

Semblava que el ple acabaria sense més incidents fins que un fort cop es va sentir a la bancada de Ciutadans després que el diputat Toni Roldán caigués a terra amb el seu escó fet trossos, el seient per una banda i les potes per una altra. Immediatament va aparèixer un uixer que es va emportar les restes de la trencada butaca, no sense que abans l'actor i diputat de Ciutadans Félix Álvarez, Felisuco, exhibís les potes a manera de trofeu.