Cristina Cifuentes va negar haver influït en l'informe que recomanava adjudicar la cafeteria de l'Assemblea de Madrid a Arturo Fernández i haver modificat -ni tan sols redactat- el plec del contracte, i va assegurar que va ser el criteri dels tècnics el que va decidir les adjudicacions.

«Vaig cometre el pecat de no valorar, va valorar el tècnic», va afirmar Cifuentes a la comissió d'investigació sobre corrupció que es porta a terme a l'Assemblea de Madrid, en què va demanar que puguin comparèixer els tècnics que van elaborar aquests documents perquè diguin si algú va condicionar els seus informes. Així, va criticar els grups d'oposició per no permetre que aquests declarin.

Cifuentes, que va arribar a la comissió acompanyada de diputats del PP i membres del seu Govern, va comparèixer per a explicar la seva actuació en l'adjudicació dels contractes de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid de 2009 i 2011, quan era vicepresidenta primera i després presidenta de la mesa de contractació.

En dos informes, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, en relació amb l'adjudicació d'aquests contractes emmarcats en la investigació del cas Púnica, apreciava indicis de suborn i prevaricació en el paper de Cifuentes en aquestes contractacions. No obstant això, tant el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i com la Fiscalia Anticorrupció no veuen proves que Cifuentes participés en el finançament il·legal del PP amb aquesta actuació, de manera que no han procedit en contra seu.

Per altra banda, l'Audiència Nacional va ratificar la presó provisional de l'expresident madrileny Ignacio González i de l'exdirectora financera del Canal de Isabel II María Fernanda Richmond pel cas Lezo en persistir el risc de fugida, de reiteració delictiva i d'obstrucció a la investigació. Els jutge pensa que «l'arrelament familiar invocat» per González per desmentir el risc de fugida, igual que la seva notorietat pública i la manca de mitjans econòmics que al·lega, «no suposen en aquest cas minimització d'aquest risc».