Alguns barons i dirigents autonòmics del PSOE van criticar amb duresa el «sectarisme» de la nova direcció del PSOE i especialment l'absència al nou Comitè Federal de referències del partit com Eduardo Madina, Elena Valenciano, Antonio Hernando, José Blanco o José María Barreda. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha conformat una Executiva a la seva mida sense espai per a les candidatures rivals, a excepció d'un altre aspirant a les primàries, Patxi López.

Un dels més crítics va ser el president de la Generalitat, Ximo Puig, que va assegurar que algú haurà d'explicar per què es vol afeblir el seu lideratge al capdavant d'un partit fort, com el PSPV-PSOE, i va advertir que aquesta situació podria afectar la presidència de la Generalitat.

També el portaveu socialista al Parlament asturià, Fernando Lastra, va alertar que, si es manté aquest comportament per part de la nova Executiva, el PSOE es dirigeix cap a un partit «on l'exclusió i el sectarisme seran la pauta».

Un altre dels que va criticar la nova direcció del PSOE va ser el portaveu socialista al Senat, Vicente Álvarez Areces, que veu «evident» que a la nova Executiva del PSOE «no hi ha hagut cap integració».

El respecte de Susana Díaz

No va voler expressar les seves reticències a micròfon obert la principal rival de Pedro Sánchez a les primàries, la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, que va deixar clar que va votar l'Executiva proposada del secretari general. «El meu company Pedro tenia llibertat absoluta per formar l'equip de govern, així ha estat i jo l'he respectat des del primer dia», va dir.

En tot cas, l'Executiva només va comptar amb el suport del 70,5 per cent dels delegats que van anar a votar, una xifra baixa comparada amb el 80,42 per cent de l'anterior congrés. Per la seva banda, el Comitè Federal va rebre un suport del 70%, en obtenir 674 vots favorables, 271 en blanc i 11 nuls, mentre que la Comissió d'Ètica i Garanties, amb 702 vots a favor, 241 en blanc i 5 nuls, va arribar a un 73,4%.