Un total de 83 persones s'han negat a deixar els seus apartaments a edificis del barri londinenc de Camden després que l'Ajuntament ordenés el seu desallotjament en declarar-los insegurs pel risc d'incendi del seu revestiment, similar al de la torre Grenfell. Aquestes persones han rebutjat seguir les instruccions del consistori, que vol reallotjar els residents d'uns 700 apartaments de quatre blocs de pisos de propietat municipal a la zona de Swiss Cottage mentre s'efectuen obres de reforma.

La primera edil de l'Ajuntament de Camden, Geòrgia Gould, va assegurar que els residents que es neguin a ser evacuats durant les «tres o quatre setmanes» que es preveu que durin les obres per reforçar la protecció de les torres «passaran a ser responsabilitat dels serveis de bombers». Després de rebre crítiques dels veïns per la precipitació del desallotjament, Gould va insistir que el consistori «no ha tingut una altra opció» que ordenar-lo després que els bombers advertissin que «no poden garantir la seguretat» dels edificis.

Després de rebre a última hora de divendres l'avís d'evacuació, un centenar de persones, entre elles ancians i nadons, van passar la nit a llits inflables en un centre esportiu de la zona, enmig d'escenes de confusió i caos. L'Ajuntament va demanar a tots els residents de les quatre torres, que inclouen habitatges de protecció oficial per a persones sense recursos, que es traslladin bé a casa de familiars o als hotels reservats pel consistori.

Per la seva banda, els inspectors han identificat almenys 27 edificis de propietat municipal al Regne Unit que incompleixen els requisits de seguretat antiincendis en estar revestits amb material inflamable. El Ministeri de Comunitats i Govern municipal va precisar que aquests blocs de pisos són gestionats per quinze consistoris diferents a diverses zones d'Anglaterra.