Corea del Nord va tornar a llançar ahir un projectil balístic intercontinental (ICBM) cap al mar del Japó, segons van anunciar Tòquio i Washington, en un inusual assaig nocturn que constitueix el segon amb un projectil d'aquest tipus des de principi de mes.

El míssil va ser disparat a les 23.41 hora local (14.41 GMT) des de la província nord-coreana de Jagang, fronterera amb la Xina, va informar el Ministeri de Defensa sud-coreà, i va volar uns 45 minuts abans de caure al Mar del Japó («Mar de l'Est» en les dues Corees), va assenyalar per la seva part l'Executiu nipó.

El projectil pot ser en aigües de la zona econòmica exclusiva (ZEE) del Japó, a l'oest de l'illa septentrional de Hokkaido i sense que s'hagin detectat danys relacionats amb el seu impacte, segons va dir el ministre portaveu de l'Executiu nipó, Yoshihide Suga, en roda de premsa.

Reunions d'emergència

Tòquio i Seül van reaccionar i van convocar reunions d'emergència dels seus màxims òrgans de seguretat nacional davant la nova provocació nord-coreana, que es produeix l'endemà que Washington aprovés noves sancions contra el règim que lidera Kim Jong-un per les seves incessants test armamentístics. Mentre que el Pentàgon va assenyalar que el míssil «no va presentar una amenaça per a Amèrica del Nord», el primer ministre nipó, Shinzo Abe, va afirmar que el projectil va suposar «un perill greu».