El president dels EUA, Donald Trump, ha decidit destituir el director de comunicació de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci, que només ha estat al càrrec deu dies, un període molt curt però marcat per les seves polèmiques declaracions i la seva agressiva guerra contra les filtracions. «Anthony Scaramucci abandonarà el seu paper com a director de comunicació de la Casa Blanca. Scaramucci creu que el millor és donar-li l'oportunitat al nou cap de gabinet de començar de nou i construir el seu propi equip», va informar la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders.

La portaveu va aclarir que una de les raons van ser els agressius insults que Scaramucci va dirigir contra l'excap de gabinet de la Casa Blanca Reince Priebus i l'estrateg en cap de Trump, Steve Bannon, durant una trucada telefònica amb un periodista la setmana passada. «El president va considerar que aquests comentaris eren inapropiats per a algú en la seva posició i no volia complicar la feina al general Kelly», el seu nou cap de gabinet, va dir Sanders. Segons el diari The New York Times, Trump va decidir prescindir de Scaramucci seguint el consell de Kelly, que ahir va assumir el seu càrrec com a nou cap de gabinet. Kelly considera que Scaramucci no era prou disciplinat i havia perdut credibilitat.

La portaveu de la Casa Blanca no va voler confirmar aquestes informacions, però sí que va dir que la sortida de Scaramucci és el producte de «converses de mutu acord» entre Trump, Kelly i ell. També va assegurar que, a partir d'ara, tot el personal de la Casa Blanca retrà comptes davant Kelly, un canvi respecte a la forma en què operava fins ara l'ala oest, on diversos assessors de Trump, inclòs el mateix Scaramucci, tenien un acord amb el president per saltar-se el filtre del cap de gabinet.

El nomenament, el 21 de juliol passat, de Scaramucci, un financer de Wall Street amb un caràcter imparable però sense experiència en estratègies de comunicació, va provocar la dimissió del portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer.