Les càmeres de seguretat de l'estació de tren de Pizarra (Màlaga), on va desaparèixer Lucía Vivar la nit de dimecres passat, la van gravar caminant sola en direcció a Álora. La nena de tres anys que va ser trobada morta al matí següent a la via del tren apareix a les imatges gravades per les càmeres situades a pocs metres de l'estació caminant al costat de la via fèrria de la línia de rodalies C-2, que uneix Álora amb la capital malaguenya.

El cadàver de la petita va ser trobat cap a les set del matí de dijous passat per un maquinista de tren al punt quilomètric 158,5 d'aquesta línia fèrria, a uns tres quilòmetres del lloc on va desaparèixer. Les primeres investigacions apunten que la nena es va perdre, va caminar uns tres quilòmetres per la via del tren i, quan es va cansar, es va arraulir al costat de la via, on pel que sembla el pas d'un tren li hauria causat el cop al cap que es creu que va acabar amb la seva vida. L'informe preliminar de l'autòpsia indica que la mort de la nena es va produir per «mort violenta per traumatisme cranioencefàlic sever».

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va demanar «prudència» i que «no s'aventurin conjectures» sobre les causes de la mort de la menor fins que concloguin les investigacions de la Guàrdia Civil. Segons una informació de Canal Sur, l'autòpsia apunta que no hi ha lesions als peus de la nena, el que posaria en dubte la hipòtesi que va recórrer els més de tres quilòmetres que separaven el lloc on va desaparèixer d'on va ser trobada morta a les vies del tren.

La Guàrdia Civil va prendre declaració en qualitat de testimonis als pares de la petita, Antonio Vivar i Almudena Hidalgo, que la van perdre de vista cap a un quart de dotze de la nit del passat 27 de juliol quan jugava amb els seus cosins a la terrassa d'un restaurant a l'esplanada de l'estació de tren de Pizarra.