L'exfiscal general veneçolana Luisa Ortega, destituïda per l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) del seu país, i el seu marit, el diputat Germán Ferrer, van arribar ahir a Bogotà procedents d'Aruba, segons Migració Colòmbia. Ambdós van realitzar els corresponents tràmits migratoris davant les autoritats colombianes. També van acompanyar a la fiscal l'exdirectora del seu despatx, Gioconda González, i el fiscal anticorrupció, Arturo Vilar Esteves.

Hores abans, Luisa Ortega havia intervengut via telefònica en el Cim de Procuradors i Fiscals d'Amèrica Llatina, que ahir va concloure a la ciutat mexicana de Puebla, i va atribuir la suposada «persecució sistemàtica» del Govern de Nicolás Maduro cap a ella i personal del Ministeri Públic al procés pels suborns de la signatura brasilera Odebrecht.

«És el pitjor fet de corrupció a la regió i això els té molt preocupats i angoixats perquè saben que tenim la informació i el detall de totes les operacions i sumes i personatges que es van enriquir», va afirmar l'exfiscal, i va advertir també que la recerca «involucra el senyor Nicolás Maduro i el seu entorn».

El passat 5 d'agost, Ortega va ser destituïda del seu càrrec per l'ANC, que la va acusar d'haver comès «actes immorals». El cas pel qual va ser apartada de la fiscalia implica soborns per par de la firma brasilera Oberbrecht a funcionaris de la regió, i que segons ella implica el mateix president veneçolà i el seu entorn proper.