El PSOE va suspendre de militància el regidor socialista de la Laguna (Tenerife) Zebenzuí González després de conèixer les informacions dels missatges que va publicar amb una sèrie de comentaris masclistes sobre unes treballadores en un grup de WhatsApp de socialistes de Tenerife.

El regidor del PSOE va escriure en un grup de WhatsApp format per militants socialistes els següents missatges consecutius: «Jo a follar»; «Jejejejeje»; «Amb empleades que poso jo i jo els dono feina a l'ajuntament»; «I després a fer campanya per a frikis»; «Jejejejeje»; «Perdó»; «M'he equivocat de grup».

Per això, la secretaria d'Organització federal del PSOE va decidir aplicar-li la suspensió de militància, segons va explicar el partit, tot afegint que ha pres aquesta mesura disciplinària «tenint en compte la gravetat dels fets coneguts». El PSOE canari havia anunciat que actuaria amb màxima contundència contra el regidor, però sense aclarir quines mesures perndria, i va ser la direcció federal qui el va suspendre.

El regidor va assegurar que els missatges formaven part d'una broma de mal gust que volia fer amb un amic amb el qual té molta confiança. Va explicar que els missatges estan «extrets d'una conversa de whatsapp, estan absolutament trets de context i no s'ajusten al sentit literal que transmeten». Va admetre que, extretes de context, les seves paraules poden donar peu «a interpretacions equívoques», encara que «en absolut aquest és el significat real».