L'exvicealcalde de València Alfonso Grau declararà com a investigat per suborn, malversació i delicte electoral el 6 d'octubre en l'anomenat cas Imelsa, de la mateixa manera que la tresorerea del PP estatal, Carmen Navarro, que ho farà el dia 16, segons va anunciar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Grau declararà al jutjat d'Instrucció número 18 de València pel finançament de les campanyes electorals de 2007 i 2011 a través de l'empresa Laterne.

També va ser citat com a investigat l'exgerent del PP provincial de València José Moscardó, que igualment declararà el dia 16 d'octubre. El cas Imelsa, que deu el seu nom a una empresa de la Diputació de València, investiga el suposat cobrament de comissions il·legals, tripijocs en contractes des de diverses administracions públiques valencianes, blanqueig de capitals i delicte electoral.

El Partit Popular no està d'acord amb la interlocutòria del jutjat d'instrucció de València que investiga el cas Imelsa i considera que pot tractar-se d'«un error». Així ho van apuntar fonts de la direcció estatal del PP, que veuen amb gran estranyesa aquesta citació.

Fonts de la direcció estatal van reiterar que consideren que és un «error» que es cridi a declarar Navarro perquè el 2007, any dels fets que s'investiguen, «no estava en el partit». A més, van destacar que el cas «es circumscriu a l'àmbit municipal i el Partit Popular d'àmbit estatal n'està completament al marge». El partit, van assenyar des de Gènova, estudiarà la interlocutòria i «emprendrà les accions oportunes en el moment adequat».