El veto a l'entrada als Estats Units de refugiats de tot el món que va decretar el president nord-americà, Donald Trump, va deixar d'aplicar-se i serà substituït aviat per un reforç en l'escrutini a aquests sol·licitants. S'espera que la Casa Blanca anunciï el mecanisme amb el qual espera substituir el veto, que consistirà previsiblement en una revisió més estricta del perfil del sol·licitant de refugi, els seus antecedents i els seus familiars.

Diverses agències del Govern han dut a terme una revisió destinada a intensificar el procés d'escrutini als que busquen ser admesos com a refugiats, per garantir la seguretat dels nord-americans.

El veto que va deixar d'aplicar-se ahir el va emetre Trump al març passat, però no va entrar en vigor fins al juny, quan es va prohibir durant 120 dies l'entrada als Estats Units de refugiats de tot el món, un termini que ha acabat sense que el president hagi decidit estendre'l. Hi haurà noves restriccions que inclouran la recopilació de més dades biogràfiques dels sol·licitants de refugi.