Jessyca Bravo ha estat l'última víctima de la covarda violència masclista a Espanya. Però la seva mort permetrà viure a una altra persona. El cor de la jove de 28 anys assassinada a trets durant la tarda de dimecres a Elda serà trasplantat a un donant de la llista d'espera amb caràcter urgent. Les proves realitzades entre el cor de la donant i el pacient receptor han donat un resultat positiu, fent compatible el trasplantament de l'òrgan.

La decisió la va prendre la família de la víctima quan l'equip mèdic li va comunicar dijous que la mort era irreversible. Va ser el seu pare José Bravo qui va autoritzar, amb l'acord unànime de la família de Jessy, la donació de tots els seus òrgans perquè puguin viure altres persones que es debaten entre la vida o la mort, o es troben greument malaltes.

L'únic òrgan que ha pogut ser trasplantat és el cor. Segons ha pogut esbrinar aquest diari, tres dels cinc trets que la seva exparella li va clavar quan estava recollint el fill de tots dos al col·legi Santo Negro van impactar directament al seu cap, quedant dos projectils allotjats en zones tan sensibles que no havia possibilitat de ser extrets. Una circumstància que la va sumir en coma amb mort cerebral. Els altres dos trets li van afectar a l'espina dorsal i al fetge, el que ha motivat que la resta d'òrgans del seu cos no hagin pogut ser donats.

Aquesta jove vitalista i lluitadora, que adorava al seu petit de tres anys, protagonitza després de la seva execrable assassinat un gest solidari que engrandeix la seva memòria.