Salvament Marítim va rescatar ahir en aigües andaluses a més de 250 immigrants que viatjaven en pasteres. Des de primera hora d'ahir, el servei depenent de Foment va establir un dispositiu de cerca coordinat pels centres de Tarifa i Almeria per localitzar a diferents embarcacions que, segons va informar una cooperant, havien partit des de diferents punts del nord del Marroc.

Sobre la una de la tarda el Helimer 211 va localitzat a la primera pastera, que ha estat interceptada per l'embarcació Salvamar Spica, i ha traslladat a les seves 32 ocupants -29 homes i tres dones- al port d'Almeria.

Posteriorment, entre la costa de Granada i Màlaga, els guardacostes han socorregut a 56 persones d'origen subsaharià, entre elles sis dones, ocupants d'una altra embarcació. Els ocupants, en aparent bon estat de salut, han estat rescatades per la Salvamar Alnitak, amb base en el port de Màlaga. La tercera pastera va ser albirada en el Mar d'Alborán i on viatjaven 53 persones migrants d'origen subsaharià. A la tarda va recollir altres 25 immigrants que viatjaven en dues pasteres localitzades en el mar d'Alborán.