El govern i l'oposició de Veneçuela han finalitzat a la República Dominicana les reunions d'un nou intent de diàleg amb «significatius avanços», segons va anunciar el president dominicà, Danilo Medina. Al final de la segona jornada de converses, Medina va assenyalar que les dues parts es tornaran a reunir el proper 15 de desembre a Santo Domingo.

El president dominicà va destacar que «s'ha avançat en profunditat» sobre els sis punts de l'agenda acordats prèviament, i va dir que el govern i l'oposició veneçolana «han reiterat la ferma voluntat d'avançar en un acord». Per això, es tornaran a reunir el 15 de desembre amb l'objectiu «d'aconseguir un acord definitiu», segons Medina. El president dominicà va assenyalar que «com que són dos sectors que han de fer consultes, el millor és anar a poc a poc perquè les coses surtin bé».

En aquest sentit, el ministre veneçolà de Comunicació i Cultura, Jorge Rodríguez, va assegurar que s'està a prop d'aconseguir un acord entre les parts. «Hem avançat molt, hem pogut treballar en profunditat en els sis punts de l'agenda que havien estat prèviament acordats, i malgrat les dificultats, estem a prop d'un acord», va explicar. Rodríguez va reconèixer la preocupació genuïna de l'oposició per les garanties electorals, però va considerar que el més urgent és el cessament del «bloqueig salvatge» contra el seu país, per poder donar respostes a les necessitats de la població.

Per la seva banda, el president del Parlament veneçolà, l'opositor Julio Borges, va qualificar de «rellevant» el fet que l'oposició s'hagi assegut a dialogar amb el Govern sobre la greu crisi que viu el seu país, encara que va reconèixer que es tracta d'un procés «difícil».