El soldat d'Infanteria de Marina Antonio Carrero Jiménez va morir al matí d'ahir quan participava en un comboi militar a Mali i va sortir de la carretera el vehicle Iveco Linx en què viatjava amb tres militars espanyols, dels quals dos van resultar ferits lleus i un va sortir il·lès.

El succés, que el Ministeri de Defensa va qualificar de «fortuït», es va produir poc abans de les nou del matí als voltants de la localitat de Somadougou, a uns 40 quilòmetres al sud de Sevare, al centre del país, i tant el mort com els ferits van ser traslladats a Koulikoro, on es troba la major part del destacament espanyol a la zona.

Antonio Carrero Jiménez era nascut a Dos Hermanas (Sevilla) i tenía 27 anys. Estava destinat al Terç d'Armada, al II Batalló de Desembarcament, amb seu a San Fernando (Cadis). El comboi en què viatjava tornava d'una missió de suport a l'Exèrcit malià.

Els dos militars ferits en l'accident de Mali, que tenien pronòstic reservat, estan «lleus i amb diverses contusions», segons van informar fonts del Ministeri de Defensa, que van destacar que s'ha obert una investigació sobre l'accident.

Gairebé 300 efectius

Espanya participa en la missió EUTM Mali amb un total de 292 efectius, dels quals 60 són del cos d'Infanteria de Marina. Des del passat 30 de gener, el general de Brigada Enrique Millán Martínez ostenta el comandament de l'operació sota bandera de la Unió Europea.