El davanter del Barça Leo Messi va acabar l'entrenament d'ahir a la tarda amb molèsties en el quàdriceps de la cama dreta i és seriós dubte per al partit de Lliga que el seu equip disputarà demà, diumenge, contra el Getafe al Camp Nou.

Segons el comunicat facilitat pels serveis mèdics del club, després de realitzar-li diverses proves al jugador, "s'ha descartat una lesió muscular". En qualsevol cas, i tal com indica el mateix informe mèdic del club blaugrana, la participació de l'internacional argentí en els pròxims partits "dependrà de l'evolució clínica d'aquestes molèsties, per no entrar en cap situació de risc".

Carles Puyol, capità del Barcelona, va fer ahir una crida a la prudència davant l'allau d'elogis que en les últimes setmanes ha rebut el joc de l'equip i ha insistit que "cal mantenir els peus a terra", perquè "encara no s'ha guanyat res".

"Ara tothom parla bé de nosaltres, estem en una dinàmica positiva i cal aprofitar el moment, però hem de seguir igual que fins ara, jugant al cent per cent i donant-ho tot, perquè si ens creiem els millors, començarem a perdre", va advertir el defensa català.

Fa un any, el brasiler José Edmilson, ara al Vila-real, va alertar sobre la falta de motivació d'una plantilla cansada ja de guanyar i que, segons ell, tenia alguna ovella negra entre els seus membres. Puyol, tot i això, prefereix no mirar al passat, al contrari que altres companys seus com Samuel Eto'o o Xavi Hernández, que recentment van reconèixer que en les dues últimes temporada de Frank Rijkaard com a entrenador hi va haver força màniga ampla.

"Ara estem guanyant els partits, i això és clau. ÉÉs clar que, quan les coses van bé i hi ha bons resultats, l'ambient és millor, però en aquest vestidor no hi ha hagut mai mal ambient. En l'anterior etapa hi havia una altra forma de treballar que va donar molt bons fruits, i seguir parlant d'això ja no té sentit", va argumentar.

En aquesta nova etapa sembla impensable, per exemple, que el Barça regali la possibilitat de jugar una final de Copa, com va fer fa dos anys, quan es va deixar remuntar davant el Getafe un 5-2 en el partit d'anada (4-0 li va endossar el conjunt madrileny en el Coliseu Alfonso Pérez). Precisament, el Getafe és el rival en el compromís de Lliga de demà i, encara que Puyol no parli de revenja, no s'oblida del que va passar en aquella eliminatòria. "Allò va ser un pal molt dur, perquè estàvem a les portes d'una final i, a més, ningú s'ho esperava. És un equip que ens va fer mal i que sempre ens ha creat molts problemes. Ells sempre vénen aquí amb moltes ganes i això ha de servir-nos de toc d'atenció, perquè caldrà jugar molt concentrats tot el partit", va sentenciar. El capità blaugrana, que dijous no es va entrenar per una gastroenteritis, sí que es va entrenar ahir al matí al Miniestadi.