La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha acordat la creació d'una Comissió Negociadora per "treballar" amb el Govern i analitzar les conseqüències de la possible reforma de la 'Llei Beckham' a l'Assemblea General Extraordinària, convocada amb caràcter urgent, i ha ajornat la seva decisió de convocar "una mesura excepcional" com el tancament patronal en les pròximes jornades de les Lligues BBVA i Adelante.

L'esmentada comissió estarà integrada pels presidents del Reial Madrid, Florentino Pérez, Sevilla, José María del Nido, en representació de la Lliga BBVA, i per Francisco Rubio i Xavier Salvadó, presidents del Numància i Nàstic, respectivament.

A l'Assemblea, els clubs professionals de Primera i Segona Divisió han analitzat durant dues hores la modificació del règim fiscal dels "impatriats" acordada aquesta setmana pel Grup Socialista, amb el suport del BNG i IU-ICV, a la Comissió de Pressupostos del Congrés, mitjançant la qual a partir de l'1 de gener de 2010 aquells jugadors estrangers que comptin amb rendes superiors als 600.000 euros anuals passarien de tributar el 24 per cent, com fan en l'actualitat, al 43 per cent en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

"Hem demostrat que, en aquest moment molt difícil, hem arribat a un consens senzill entre nosaltres i complex per a l'exterior. No estem d'acord amb la decisió del Govern sobre la modificació del règim "d'impatriats", ha indicat el president de la LFP, José Luis Astiazarán.

La Comissió Negociadora treballarà amb el Govern sobre l'esmentada reforma del règim fiscal "d'impatriats "i altres qüestions estratègiques", ha explicat Astiazarán, qui ha anunciar que "a la màxima urgència" traslladarà els acords acordats amb el Govern a una pròxima Assemblea Extraordinària, convocada per al pròxim 19 de novembre.