La Generalitat no farà cap aportació econòmica per ajudar l'Ajuntament de Lloret i el club d'hoquei local en l'organització de la Copa del Rei, programada per l'últim cap de setmana de febrer. D'aquesta manera els 90.000 euros que necessiten, hauran d'arribar gràcies a les subvencions municipals, de la Diputació de Girona, de la Federació i dels patrocinadors que s'aconsegueixin. Des de Lloret ja fa temps que tenen clar que el Govern català no col·laborarà en la Copa. La Secretaria General de l'Esport és a mans d'ERC. Des de la Secretaria l'única resposta que donen a la possiblitat de subvencionar la Copa del Rei selvatana és que de moment no hi ha res definit.

Es dóna la circumstància que el mateix Govern català, que no vol implicar-se en la Copa del Rei d'hoquei, és un gran defensor d'aquest esport quan fa referència al reconeixament de les seleccions catalanes internacionalment. La Federació Catalana, després de veure frustrat el seu intent per tenir el reconeixement de la Federació Internacional, va ?aconseguir ser acceptada per la Confederació Sud-americana del patí. Així la selecció catalana ha competit en les últimes Copa Amèrica, i precisament aquest torneig s'ha de disputar el 2010 a Catalunya. Des del Departament de Vicepresidència, que governa Josep Lluís Carod-Rovira, l'any passat es va aprovar una subvenció de 190.000 euros destinada, a través de la Federació Catalana de Patinatge, a la Confederació Sud-americana del patí. L'ajuda havia de destinar-se a donar "suport tècnic" a l'organisme sud-americà.

90.000 euros de pressupost

Portar la Copa del Rei a Lloret té un cost de 90.000 euros, però l'Ajuntament selvatà entén que és una bona inversió per dinamitzar el sector hosteler en temporada baixa. El torneig reunirà els 8 millors equips de l'OK Lliga -Liceo, Barça, Vic, Vilanova, Lloret, Noia, Reus i Tenerife- durant quatre dies a la localitat selvatana, i això també vol dir que es mobilitzaran centenars d'aficionats. La Diputació de Girona col·laborarà amb l'esdeveniment amb 12.000 euros.

Amb ERC controlant Esports, la Generalitat sempre ha primat les ajudes a potenciar qualsevol reconeixement a les seleccions catalanes abans que als clubs. Sense anar més lluny, també l'any passat es van invertir considerables quantitats de diners en les Federacions Catalanes de Bitlles, fistbol -un succedani del volei-korfball, esports sense cap repercussió mediàtica i amb un nombre reduït de practicants, però que han sigut acceptats per les seves respectives federacions internacionals. En canvi, ni Lloret ni el Lloret tindran ajuda per dur a la Selva la Copa del Rei, un torneig que contribuirà a dinamitzar durant una setmana els negocis d'hosteleria. Abans que Lloret es llancés a organitzar la Copa, s'havia especulat que el torneig podria fer-se a Girona, al ¹avelló de Fontajau, però la ciutat ho va rebutjar perquè el presupost era massa elevat.