El Mallorca va fer saltar la banca a Cornellà-el Prat; un mèrit que només havien aconseguit Barça, Madrid i Vila-real; amb una gran segona part en la qual Webó va empatar el duel en el minut 64 i Nsue, en el 82, va deixar sense valor el gol d'Álvaro i la gran aturada de Kameni a un penal que va llançar Chori Castro.

Els de Pochettino van ser els absoluts dominadors durant els primers 45 minuts però després del descans es van limitar a esperar el joc balear a la contra. El Mallorca va assetjar la defensa perica fins a endur-se el premi i acostar-se, amb 37 punts, a la zona europea. Els blanc-i-blaus seguiran en els llocs de privilegi passi el que passi avui en la resta de la jornada.

Un penal d'Amat sobre Webó, que li havia guanyat la posició, hauria pogut posar contra les cordes els locals en el minut 8. Però el xut del Chori Castro, ras i per la dreta, va desviar-lo a córner Kameni. La seva aturada va donar ales al seu equip, que just després va signar un contracop que Callejón va enviar al pal.

Álvaro Vázquez va tenir més sort en el 19. El jove davanter va rebre un excel·lent passi a l'espai de Callejón; va sorprendre amb el seu desmarcatge la defensa del Mallorca, massa innocent; i va superar amb nota davant Aouate. Era l'1-0 per a l'Espanyol a Cornellà-el Prat, que va registrar la pitjor entrada d'aquesta Lliga. Al Mallorca li costava arribar però va aconseguir espantar l'afició local. El col·legiat va anul·lar un gol de Nsue per un fora de joc de Tejera, ja que l'àrbitre va interpretar que podia participar en la jugada.

Malgrat la polèmica, l'Espa?nyol feia més mèrits per manar. Luis García va gaudir d'un contracop i d'un llançament de falta al tram final de la primera part.

En la represa, el conjunt balear va sortir amb un altre to mentre que l'Espanyol només esperava al darrere. Un passi d'Ayoze en el minut 53 va estar a punt de convertir-se en el primer per al Mallorca però Webó no va arribar. El camerunès va avisar dues vegades: una en el 55, per damunt del travesser, i en el 60, al costat del pal esquerre. I a la tercera va arribar el premi. Webó rematava de cap una falta i feia l'empat en el 64.

Pochettino va buscar més consistència en el seu Espanyol canviant el migcampista Molina i per Luis García. Verdú tornava a la mitjapunta i el doble pivot guanyava en força. Tot i això l'Espanyol no va aconseguir arribar amb claredat. Els periquitos estaven desconeguts i amb una defensa perduda. Ni rastre de la millor versió de l'Espanyol. El Mallorca no va perdonar. El japonès Aki va posar a prova els reflexos de Kameni però Nsue, atent al rebot, va aconseguir el definitiu 1-2.