L'entrenador César Luis Menotti, exseleccionador argentí de futbol i exentrenador del Barcelona, es troba ingressat en una sala de cures intensives de l'Hospital Italià de Buenos Aires a causa d'una greu afecció pulmonar.

Fonts del centre assistencial han indicat que Menotti, addicte al tabac, va anar a l'hospital dissabte i que els metges, després de sotmetre'l a estudis, han decidit que quedés ingressat.

Altres fonts han indicat que l'entrenador de 73 anys, que el 2010 va complir un cicle com a director esportiu del club Independiente de Avellaneda, s'havia sotmès a una sèrie d'exàmens mèdics a final de febrer passat a l'Hospital Rivadavia, també d'aquesta capital.

Menotti va ser seleccionador campió mundial amb l'Argentina el 1978 i de Mèxic (1991-92) i entrenador del Barcelona i l'Atlètic de Madrid espanyols, el Peñarol uruguaià, els Tecos mexicans i el Sampdoria italià.

A més va dirigir als argentins Huracán, Boca Juniors, River Plate, Independiente i Rosario Central.

Com a futbolista va ser davanter els anys seixanta de Boca, Racing i Rosario Central de Argentina, el Santos del Brasil i The Generals dels Estats Units.

Menotti ha estat com a entrenador el mentor d'un estil de futbol tècnic, de possessió de la pilota i de llibertat creativa, corrent aposta a la representada per Carlos Bilardo, també campió del món (Mèxic'86), basada en l'obtenció de resultats com a prioritat.