Esportivament parlant, un Barça-Madrid és el partit per excel·lència, el derbi dels derbis, un clàssic en majúscules. Se'n fre?guen les mans entesos i aficionats esperant un mes d'abril ple d'aquests enfrontaments. Mentrestant, tant a Sarrià de Ter com a Bordils, tenen el cap per altres coses. De derbi, els n'interessa un altre de ben diferent. Un partit que, salvant les distàncies, gaudeix del mateix caliu, d'una idèntica tensió. Com també de transcendència, ja que el campionat de Lliga també hi està en joc. Parlem del Bordils-Sarrià, duel que aquesta tarda (19.30 hores) servirà perquè segon i primer classificat de la Primera Divisió estatal, respectivament, demostrin perquè l'handbol de les comarques gironines viu un moment esplendorós.

A banda de l'expectació que genera el partit per si mateix, un bon grapat d'al·licients envolten l'enfrontament entre dos conjunts que aspiren a tot. Per començar el Sarrià de Toti Congost, primer classificat amb 41 punts i amb la seva participació a la fase d'ascens a la butxaca, podria guanyar matemàticament el títol. Per això necessita vèncer avui els homes de Pau Campos per més de 4 gols (superant així el gol average particular respecte al resultat de la primera volta). D'aquesta manera, tindria 4 punts més que el Bordils, que en suma ara 39, a falta de només 2 jornades per al final.

Aquesta suposada derrota no deixaria el Bordils en una situació crítica. Ni molt menys. Del títol, ja se'n podrien oblidar, encara que tindrien la fase d'ascens pràcticament a la butxaca. El tercer classificat, La Roca, hauria de gua?nyar diumenge contra el Mataró per acostar-se a 2 punts si els de Campos perden avui; si el Bordils guanya, en canvi, mantindria la distància o fins i tot l'ampliaria depenent del que faci el seu principal perseguidor.

La fase d'ascens seria igualment matemàtica si el Mataró supera La Roca; seria indiferent en aquest moment el que els de Campos i Congost facin aquesta tarda, ja que la diferència entre els gironins respecte al tercer classificat es convertiria en insalvable per als barcelonins.

Per tant ambdós equips aspiren a cotes d'allò més elevades. Amb títol o sense, amb fase d'ascens o no assegurada, el que és ben segur és que avui, Sarrià o Bordils justificaran el bon moment de l'handbol gironí.