Només queden dues jornades i l'Institut Balmes Sarrià segueix depenent d'ell mateix per apuntar-se el títol de Primera Estatal. Malgrat això, després del derbi gironí de dissabte (28-28), el Bordils segueix enganxat al seu rebuf i espera qualsevol relliscada per apuntar-se el preuat guardó.

Però als bordilencs ara els toca fer lluir la seva paciència; ahir tenien la possibilitat d'assegurar-se matemàticament la disputa del play-off d'ascens, però La Roca no va fallar a casa. Els barcelonins rebien el Joventut Mataró, que els havia doblegat a domicili, i van optar per disputar el partirt a la pista vella, on el públic pot fer més pressió. La jugada els va funcionar, ja que van poder-se apuntar una ajustada victòria per (28-27) que va ser força protestada pels mataronins, que es queixaven de tres exclusions molt rigoroses als últims minuts. D'aquesta manera, La Roca segueix al tercer lloc de la classificació amb 37 punts; tres menys que el Bordils. Si els gironins puntuen dissabte que ve en el seu desplaçament a Gavà, ja s'assegurarien la disputa de la fase d'ascens. Després, els homes de Pau Campos afrontarien el darrer partit de la temporada regular a casa, contra el complicat Granollers amb l'objectiu de no fallar per seguir esperant una relliscada del Sarrià.

Els de Toti Congost, que ahir, després de remuntar en el derbi i aconseguir l'empat, van assegurar-se la disputa de la lligueta d'ascens a Divisió de Plata, no es plantejen cap altre objectiu que no sigui el títol de Primera. Per a aconseguir-ho hauran d'aprovar en els dos partits d'alta intensitat que queden.

El primer serà dissabte que ve a casa contra l'Esplugues, que es juga la salvació en aquest tram final de temporada. El darrer compromís serà encara més difícil, l'institut Balmes visitarà la pista del tercer classificat, La Roca, els quals podrien optar per tornar a jugar a la pista vella com van fer ahir enfront del Mataró.