L'entrenador blaugrana, Josep Guardiola, ha manifestat avui que la prioritat del Barça és ara mateix la final de la Lliga de Campions de Wembley.

En una roda de premsa a la Ciutat Esportiva, després de la sessió preparatòria prèvia al partit de Lliga contra el Deportivo de la Corunya, Guardiola ha dit que l'equip català es pren amb seriositat el partit contra els gallecs, però alhora ha manifestat que la prioritat és Wembley.

En una defensa a ultrança del valor dels seus jugadors, Guardiola ha recordat que no hi ha acte de més respecte que jugar cada partit "com ho fa aquest equip. No hi ha acte més honest que aquest, anar a cada camp d'Espanya i competir així durant tant temps. No és senzill mantenir aquest ànim competitiu".

En aquest sentit, el preparador català ha opinat que el quadre blaugrana arribarà a Londres per jugar la final de la Champions dins de dues setmana en condicions "perfectes".

Comparant amb la final de la Champions League el 1994, que el 'Dream Team' de Johan Cruyff va perdre contra el Milan per un contundent 4-0, Guardiola ha assegurat que prefereix arribar a Wembley en les condicions que accedirà el Barça, a com va arribar el Barça a Atenes, pocs dies després de proclamar-se campió de Lliga per quart any consecutiu.

"Estic convençut -ha prosseguit- que amb una setmana de marge en aquella final (la del 94), haguéssim competit molt millor que com ho vam fer. Prefereixo això. Però igual arribem a Londres i el Manchester ens en fa quatre", ha fet broma.

Després de la ressaca de la celebració del títol de la lliga ahir pels carrers de la ciutat i al Camp Nou, Guardiola ha apuntat que el seu equip "ha tingut temps de celebrar-ho, temps de desconnectar i tindrem temps d'arribar tan bé com es pugui".

En aquest sentit, el de Santpedor ha explicat que el pla del cos tècnic és "donar dos dies de festa on no vull que ni ens vegem. Necessitem que alguns jugadors deixin d'entrenar-se i de jugar, per després tornar a agafar el to i arribar tan bé com es pugui a Londres".

Al seu entendre, el partit de demà contra el Deportivo "serveix perquè sempre hi ha coses que es poden millorar i sempre és millor arribar a la final havent competit bé. Serveix perquè els que juguen sovint segueixin jugant bé i els que lo fan menys puguin demostrar que bons que són. I serveix perquè hi ha en joc un rival que es juga el descens i se l'ha de respectar". Respecte al Reial Madrid, el tècnic no ha volgut entrar en polèmiques i ha assegurat que ara "ja no toca".

"Tots saben com ha anat. Dit això del Madrid ja hem parlat molt en el mes d'abril. Fins a la Supercopa d'Espanya, aquí queda", ha asseverat.

Per a l'entrenador blaugrana, ara toca gaudir del títol lliger. "Estic content, amb la satisfacció d'haver guanyat el títol més important. Però fa setmanes que ja tenia la sensació que la feina estava feta. Estic content pels jugadors, perquè sé que a la gent del Barça i que li agrada el futbol els hem fet passar molt bons moments", ha admès.

L'entrenador blaugrana ha celebrat que alguns jugadors, com Alves i Adriano, afirmessin ahir durant la celebració que el Barça era la seva família. "És bo que en la seva feina se sentin reconfortats, com a casa. Celebro que gent tan nova se sentin part d'això, i no sol perquè ho diguin un dia com ahir, sinó els gestos del dia a dia", ha sentenciat

Guardiola es creu a Busquets

D'altra banda, el tècnic del Barcelona ha admès que està "preocupat" davant una possible sanció de la UEFA pels suposats insults racistes de Sergio Busquets al madridista Marcelo, que podria impedir que el migcampista català disputés la final de la Lliga de Campions.

"Espero que la UEFA prengui la decisió i llavors parlarem. Estem preocupats i pendents de la resolució. Però deixem que la UEFA faci la seva feina amb tranquil·litat", ha apuntat el preparador. El tècnic ha afirmat que es creu al jugador, qui ha assegurat en cercles privats que no va faltar al madridista.

"Sense que serveixi de precedent, estic totalment d'acord amb les paraules de Sergio Ramos, que ha dit que només Marcelo i Busquets saben realment el que va passar. A Busquets el conec des de fa molt temps i quan em diu alguna cosa, jo m'ho crec", ha dit.