Que l'Arsenal segueix de ben a prop el futbol base del FC Barcelona des de fa temps no és cap secret. Tampoc és cap secret que un dels somnis perseguits des de fa temps d'Arsène Wegner és incorporar el jove jugador de Riudarenes Gerard Deulofeu, que amb només 17 anys és un dels jugadors amb més projecció del club català (la temporada que ve, tot i ser juvenil, és probable que ja militi a Segona A amb el filial). Segons informava divendres el Daily Mail un dels tècnics de l'Arsenal, Steve

Rowley, va viatjar a Suïssa a principis d'aquest mes de juny per valorar les qualitats i el talent del jugador gironí, durant la campanya de classificació de la propera edició de l'Europeu sub-19 on Deulofeu va jugar amb la samarreta d'Espanya. Segons la premsa anglesa el club londinenc vol fitxar el gironí abans que aquest compleixi els 18 anys, és a dir, la majoria d'edat, el març de 2012, i sobretot jugar amb el factor que a Espanya els futbolistes no estan autoritzats a signar cap contracte professional fins a aquesta edat, regla que l'Arsenal ja va aprofitar l'any 2003 quan va incorporar l'exblaugrana Cesc Fàbregas, quan només tenia 16 anys. De fet, Ignasi Miquel i Fran Mérida també van canviar fa temps Catalunya per Londres durant el mandat d'Arsène Wenger.

Per altra banda, la secretaria tècnica del Barça començarà la setmana vinent els contactes per intentar reforçar el primer equip blaugrana la temporada vinent. Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bertomeu es reuniran amb el màxim representant de l'Udinese, Gino Pozzo, per tractar el possible fitxatge del davanter xilè Alexis Sánchez.

La contractació de Cesc Fàbregas serà el proper tema en l'atapeïda agenda d'intencions de la direcció esportiva blaugrana, que vol reforçar l'equip a totes les posicions del camp. En funció de les quantitats econòmiques de les contractacions, el Barça es podria reforçar amb fins a quatre nous jugadors.