L

a Lliga Femenina es va acabar per al Girona FC a principis d'abril, però hi ha una jugadora de les que va estar a les ordres d'Anna Caula que ha continuat competint sense aturador. La pivot argentina Gisela Vega, que havia aterrat a Fontajau al febrer després d'una operació llampec que va dur Sonia Reis al Ros Casares i l'exjugadora del Soller a Girona, està disputant aquests dies la final de la Lliga de l'Equador i quan hagi acabat la seva vinculació amb l'equip de la Universidad Técnica Equinoccial (UTE), posarà rumb al seu país natal per defensar els colors del Pueblo Nuevo de Gualeguaychú, la seva localitat natal. A l'Argentina la competició arrenca l'1 de juliol i té programada la Final Four per determinar el títol per als dies 2, 3 i 4 de setembre, amb la qual cosa estaria en disposició de tornar-se a integrar a l'Uni, que un cop confirmi que es mantindrà a la màxima categoria, podria seguir comptant amb la jugadora. A Espanya la Lliga Femenina no es reprendrà fins a mitjans octubre.

Vega, de 29 anys i amb passaport espanyol, està considerada la millor jugadora argentina del moment. Gran part de la seva carrera l'ha desenvolupada a Espanya, on va arribar quan tot just tenia 19 anys. El seu primer destí va ser Ourense, de la Lliga Femenina 2. El salt a l'elit el va poder fer gràcies a l'Extrugasa i per això va optar per tornar a la segona categoria del bàsquet espanyol. Sóller i el Tarbes francès van ser els seus següents destins, per tornar el 2008 al Joventut Mariana, on va jugar fins que va fer el salt a Girona per posar-se a les ordres d'Anna Caula els últims dos mesos de curs. L'"huracà Vega", tal com es coneix la pivot argentina en la lliga espanyola, va disputar 11 partits amb l'Uni, amb més de 30 minuts de mitjana per partit, 12,1 punts i 9,7 rebots. La seva valoració va ser de 16,5.

Després d'unes poques setmanes de desconnexió, Vega va tornar a la competició a mitjans de maig integrant-se a l'Universidad Técnica Equinoccial (UTE) de l'Equador, equip del qual ja havia format part fa dos estius. L'UTE és un dels equips més potents i ja s'ha classificat per a la final. Un dels rivals més durs és el Mavort, on ha jugat l'expivot de l'Uni Girona Astou Traoré, que també va posar rumb a Sud-amèrica en acabar-se la Lliga Femenina espanyola (aquest any militava al Cadí). "Hem vingut perquè és una competició molt igualada i ens permet créixer com a jugadores", va dir Vega a la premsa local quan es va anunciar el seu fitxatge.

El futur de Vega a l'UTE quedarà resolt en breu, amb la disputa de la final de la Lliga. Però el que vindrà després tampoc seran vacances. La setmana passada la premsa argentina es feia ressò del seu compromís amb Pueblo Nuevo, el club de la seva ciutat natal, i que es veu que feia mesos que li anava al darrere. La competició argentina es concentra en els mesos de juliol i agost i a principis de setembre quedarà resolt amb la disputa de la Final Four. Una de les claus per les quals Gisela Vega ha acceptat l'oferta del Pueblo Nuevo és que la seva germana, Giuliana, juga des de fa alguns mesos a l'equip sub-17 del Pueblo Nuevo.

Aquesta operació ha causat sensació perquè representa que la millor jugadora argentina competirà a la lliga del seu país. Després, el més probable és que torni a Espanya, on té cartell i una carrera més que consolidada, i Girona podria ser una opció per tenir en compte. Mentre no arriba la tardor i amb aquesta estació, el retorn del bàsquet de la Lliga Femenina, el repte de l'"Huracà Vega" continuarà situat entre l'Equador i l'Argentina.