Xavi Rabaseda havia completat una intensa gira pels Estats Units, fent entrenaments privats amb diferents equips (Houston, Chicago, Oklahoma, Cleveland...), però finalment l'aler de Ripoll no va ser escollit en les dues rondes del draft de la NBA de la passada matinada. El base de Duke Kyrie Irving va ser escollit per Cleveland en en el número d'una edició que va tenir un gran component europeu i la sorpresa final del traspàs de Rudy Fernández als Mavericks. El futur de Xavi Rabaseda seguirà lligat al Barça amb qui té contrac?te i que l'any passat el va cedir al Fuenlabrada. El turc Enes Kanter, número 3 per Utah tot i portar un any sense jugar, el lituà Jonas Valenciunas (5, Toronto), el txec del Partizan Jan Vesely (6, Washington) o l'exjugador del Fuenlabrada Bismarck Biyombo, (7 per Sacramento i traspassat als Charlotte) van ser alguns dels principals arguments per posar accent europeu a la nit.

El número 1 Kyrie Irving, de 19 anys, només ha jugat una temporada amb la Universitat de Duke sota la direcció de l'entrenador Mike Krzyzewski per aconseguir unes mitjanes de 17,5 punts; 4,3 assistències i 3,4 rebots en els 11 partits que va disputar. "Em sento feliç i molt satisfet de tenir ja posada la gorra dels Cavaliers", va declarar Irving. "Espero no defraudar a ningú". L'entrenador Byron Scott i tota l'organització dels Cavaliers confien que pugui ser el futur jugador franquícia que ocupi el lloc d'estrella deixat per l'aler LeBron James, que l'any passat va signar com a agent lliure amb els Heat de Miami després de set temporades amb l'equip de Cleveland.

Els Timberwolves de Minnesota van elegir l'aler Derrick Williams, format a la Universitat d'Arizona, com a número dos per ser el nou company del base Ricky Rubio. Williams, de 20 anys, que ha jugat només dues temporades amb els Wildcats d'Arizona, va aconseguir mitjanes de 19,5 punts i 8,3 rebots en els 38 partits que va disputar. El nou jugador dels Timberwolves tindrà de companys Rubio, que va arribar aquesta setmana a l'equip dos anys després d'haver estat seleccionat amb el número cinc, i a l'ala-pivot estel·lar Kevin Love. Williams arriba a un franquícia amb la pitjor marca de la lliga i en plena incertesa sobre el futur de l'equip davant la possibilitat, pràcticament confirmada, que el seu actual entrenador Kurt Rambis no sigui a la banqueta la temporada que ve.

Els Jazz de Utah van seguir amb la seva tradició de confiar en els jugadors alts estrangers i van seleccionar el pivot turc Enes Kanter com número tres en el sorteig universitari de la NBA del 2011. Kanter, de 19 anys, que no va poder jugar mai en el programa de la Universitat de Kentucky per haver rebut diners d'un equip turc, arriba per unir-se al seu compatriota, el pivot Mehmet Okur i a l'aler rus Andrei Kirilenko.

Mentre que l'ala-pivot canadenc Tristan Thompson, format a la Universitat de Texas, va ser elegit amb el número quatre pels Cavaliers, que també van tenir els drets de la primera selecció i es van decidir pel base de Duke, Kyrie Irving, de 19 anys .Thompson, de 20 anys, és considerat com un jugador amb una projecció molt semblant a la de Kevin Durant, dels Thunder de Ciutat d'Oklahoma.

Un altre jugador estranger i europeu, el pivot lituà Jonas Valanciunas, de 19 anys, va ser elegit com a número cinc pels Raptors de Toronto per ser el nou company del base espanyol José Manuel Calderón.Els Raptors consideren que Valanciunas quan aconsegueixi deslliurar-se del contracte que té fins al pròxim gener amb l'equip del Lietuvos Rytas, després pot evolucionar com el futur Pau Gasol de la NBA i ocupar el lloc del seu compatriota Arvidas Sabonis, que va jugar amb els Trail Blazers de Portland. Els ?Wizards de Washington també es van decidir per un altre jugador europeu, l'aler de la República Txeca Jan Vesely, de 21 anys. Vesely té experiència a l'Eurolliga amb el Partizan.