L'Ajuntament de Lloret de Mar ha retirat el suport a La Sansi que organitzava des de feia quatre anys al municipi l'atleta Josep Lluís Blanco. Segons han confirmat fonts municipals, la regidora d'Esports, Ester Olivé, ja ha comunicat a Blanco que no col·laboraran aquest any en la seva cursa perquè actualment l'obstaculista selvatà està sancionat per un cas de dopatge. Blanco sempre se n'ha proclamat innocent i va transmetre a l'Ajuntament la seva voluntat d'aclarir els fets. Des del consistori se'l va animar a seguir lluitant, però no donaran suport a la seva iniciativa mentre segueixi sancionat.

Lloret, però, no es quedarà aquest any sense cursa de Sant Silvestre perquè l'Ajuntament i el club d'atletisme local han arribat a un acord per organitzar una nova cursa que s'anomenarà Sant Silvestre Popular Lloret. La prova serà menys ambiciosa que la que organitzava Blanco (La Sansi estava considerada la tercera Sant Silvestre més important d'Espanya i l'any passat va reunir 2.500 atletes), i s'accentuarà el seu caràcter popular. Encara no hi ha data exacta però es celebrarà la darrera setmana de desembre. "Pensem en una festa de l'esport que pugui comptar amb la participació de tots els públics, un esdeveniment en família on puguin córrer petits i grans", explicava la regidora Ester Olivé en un comunicat.

Blanco està sancionat per dos anys per un suposat positiu per EPO que li haurien detectat als campionats d'Espanya de 2010. L'atleta de Lloret, precisament, havia guanyat la prova, però va quedar-ne desposseït en benefici del també lloretenc Àngel Mullera. A la web de La Sansi encara ahir a la tarda hi havia un anunci que assegurava que la prova d'aquest any 2011 es celebrarà el dia 11 de desembre. Ara mateix, però, el futur de la cursa és a l'aire.