La victòria de la setmana passada contra el Numància només va servir per evitar que la distància amb la permanència s'eixamplés. Al Girona, posats a buscar un trist consol a la cruel derrota d'ahir a Las Palmas, li pot quedar que tot i no sumar, els llocs de salvació continuen a sis punts. Era aquesta, això sí, una jornada ideal per retallar distàncies perquè hi havia enfrontaments directíssims que així ho permetien (sobretot el Vila-real B-Alcoià) i els de Josu Uribe tampoc ho van saber aprofitar.

En una setmana el panorama de la zona baixa de la Lliga Adelante ha canviat substancialment. No pel Girona, el Nàstic o el Cartagena, que tots tres van perdre i fan un pas enrere, però sí per a l'Osca (que amb l'empat contra els tarragonins aprofita la derrota de l'Alcoià a Vila-real per sortir del descens ni que sigui per average). El filial groguet també respira amb aquest tres punts i guanya una mica de coixí, mentre que un altre dels grans beneficiats és un Guadalajara que semblava condemnat a patir pel que restava de temporada però que amb el triomf a Cartagena s'escapa amb sis punts de marge respecte al descens.

A la pràctica això es tradueix en el fet que si bé la distància amb els llocs de permanència que ara marca l'Osca és la mateixa (6 punts), cada cop hi ha menys rivals implicats perquè per davant dels aragonesos ja hi ha un Vila-real B que suma 9 punts més que el Girona i un Guadalajara amb 12. El que la setmana passada semblava una lliga de set equips de la qual tres se salvarien, ara ja sembla només una competició de cinc o sis amb premi tan sols per a un o dos. I el Girona surt penúltim en aquest esprint que està obligat a fer en les darreres quinze jornades.

Per Montilivi han de passar-hi encara Alcoià i Vila-real B i s'ha d'anar a Osca i Cartagena. Fallar en aquests partits pot ser ja letal.