L'Olympiacos grec es va proclamar ahir a Istanbul (Turquia) campió d'Europa després de signar una remuntada històrica i derrotar a la final de la competició el CSKA de Moscou, per 61-62.

El conjunt grec perdia de 19 punts (53-34) en el minut 28 de partit, però en una recta final espectacular, especialment de Printezis, li va donar la volta al marcador i va aconseguir la segona Eurolliga de la seva història. Un parcial de sortida de 12-2 en contra va obligar l'Olympiacos a anar sempre al darrere en la final. Conscient de la seva inferioritat, Dusan Ivkovic va plantejar un enfrontament a pocs punts, però la seva tàctica va trigar en funcionar davant del conjunt rus que en teoria sortia com a favorit. Una vegada més, i no és la primera, es va demostrar que en el món de l'esport no hi ha favorit, i que tot partit s'ha de jugar.

Un parcial de 0-14 favorable a l'Olympiacos a l'últim quart li va donar la volta al partit, que es va resolt amb una cistella de Giorgos Printezis a set dècimes del final.

El Regal Barça acaba tercer

Una estona abans de la gran final, el Regal Barça es va poder consolar de la derrota de divendres en semifinals, amb una victòria intranscendent contra el Panathinaikos (69-74), en el matx pel tercer i quart lloc. Els grecs, vigents campions d'Europa, sempre van anar a remolc en el marcador i en el descans els blaugrana ja dominaven per 11 punts de diferència (37-48).

D'aquesta manera, els blaugrana finalitzen en la tercera posició en aquesta edició de l'Eurolliga. Marcelinho Huertas, amb 21 punts -19 en el primer temps- va ser el millor d'un Barça Regal que no va trobar a faltar Joan Carles Navarro, que no va jugar per precaució. Després de la decepció de divendres, el triomf d'ahir permet agafar una mica de moral a l'equip de Xavi Pascual, sobretot per afrontar els play-off pel títol de la Lliga Endesa ACB, on l'espera el vuitè classificat de la fase regular, el Lucentum d'Alacant que, per cert, aquesta setmana s'ha fet amb els serveis del fins fa poc jugador del Sant Josep Girona a la LEB Or aquestes dues últimes temporades, l'experimentat, Nacho Ordín.