El punt d'ahir fa que el Girona s'allunyi a cinc punts d'unes places de desces que des de diumenge passat són més barates que mai. Tot és a causa del descens del Vila-real que va arrossegar el seu filial a Segona B en un final d'infart diumenge. El discurs de la plantilla del Girona segueix sent el de prudència i confiança en atrapar el Guadalajara, ara bé tant Albert Dorca com Marcos Tébar van explicar ahir abans del partit -ambdós no podien jugar per lesió i sanció respectivament- que van veure el desenllaç de la lliga de Primera junts amb altres companys i que van celebrar-ho perquè "ajuda el Girona".

Si ahir, Salamero no podia comptar amb Marcos Tébar, dissabte els que causaran baixa per acumulació d'amonestacions seran Joseba Garmendia i Luso Delgado. Tant el migcentre basc com el lateral dret aragonès van veure la cinquena targeta groga del cicle i no podran jugar contra el Còrdova. Aquestes baixes obligaran Salamero a recórrer a Jose Martínez, que ahir li va tocar rotar i no va jugar cap minut, i recuperar Tébar. Al límit de la suspensió, amb quatre targetes, encara queden Óscar Díaz i també Ferran Corominas que hauran de vigilar molt aquestes darreres i transcendentals jornades.

En un final de partit de bojos, amb anades i vingudes a cada àrea, els nervis van arribar a les banquetes. Moha, ja substituït, va ser amonestat per protestar i a deu minuts del final, Prieto Iglesias va expulsar Salamero, segons l'acta, per "sortir de l'àrea tècnica amb els braços enlaire cridant en vue alta, en ?senyal de discomformitat amb una decisió". Per Salamero, l'expulsió va ser "salomònica". "Ha fet amb mi el que no ha tingut nassos de fer amb l'altre tècnic a qui només li ha mancat el xiulet", afirmava. D'Alessandro, així com el metge del Girona, Pere Vila, també van ser expulsats al 89 per protestar.

El Girona no va tenir el seu millor dia ahir al Nou Estadi. Davant el cuer, l'equip estava obligat a guanyar i va estar a punt de perdre. Al final, el gol de Juanlu Hens va rescatar un punt per als gironins que, no obstant això, no va treure l'emprenyada a Javi Salamero pel mal partit dels seus. "Estic molt emprenyat no tant pel resultat que podia haver estat pitjor; sinó perquè no m'identifico amb aquest estil de joc", deia el tècnic, que afegia els jugadors al paquet. "Ni jo ni els jugadors ens hi identifiquem", matisava. I és que Salamero va observar impotent des de la banqueta com els seus homes no feien res del que havien preparat durant els dies previs al partit. "M'ha sabut greu perquè després de tant treballar-ho no ho hem sabut fer", admetia. A pocs minuts del final, tant Salamero com D'Alessandro van ser expulsats per Prieto Iglesias.

El partit del Girona va ser més aviat fluix, força pobre, sobretot a la primera part. També així ho va veure Salamero. "Hem estat completament plans. En cap moment ens hem trobat còmodes ni hem tingut la voluntat de jugar. Això ha fet que l Nàstic es trobés molt còmode al contracop", explicava. El tècnic va reconèixer que el gol de Mairata a la sortida d'un córner al minut 9 havia estat per "una manca de tensió". "Sabíem que la pilota aniria al segon pal. Ha estat l'únic gol de córner del Nàstic en tota la temporada", lamentava. El gol i l'espessor del Girona durant tota la primera part i bona part de la segona va fer que Salamero fos autocrític. "No hem estat com altres cops pel que fa a intensitat, concentració i tensió". En aquest sentit, Salamero va negar que l'equip hagués sortit al camp relaxat pel descens del Vila-real i el fet de veure's fora de les places vermelles. "No hem de notar el descens del Vila-real per res. L'objectiu segueix sent atrapar el Guadalajara", va dir.

Salamero va voler destacar, que malgrat el desgavell generalitzat, "en l'única jugada en què hem sabut progressar amb criteri i possessió hem finalitzat marcant gol". El tècnic va explicar que "quan hem intentat jugar amb dos tocs, amb mobilitat per dintre i possibilitats d'arribar, hem tingut ocasions. No ens n'hem sortit. Ens ha mancat futbol, pausa i calma". Un altre dels aspectes que va desagradar més a Salamero i el seu segon Rubi va ser la incapacitat dels gironins de trenar contracops quan el Nàstic estava bolcat. "Ens ha mancat precisió".

Jorge D'Alessandro

Abatut i resignat, Jorge D'Alessandro va veure com la dinovena posició se li escapava de les mans tot i "ser superiors" al Girona. Així, el tècnic argentí va admetre que ahir el seu equip "havia merescut més". "Estic content pel treball dels jugadors. Hem fet una feina impressionant però un cop més hem estat durament castigats. L'equip s'ha entregat al camp", explicava. D'Alessandro va explicar que ara el Nàstic mirarà d'arribar a la vintena plaça per "si es produeix algun descens administratiu per impagaments" i que pensen seguir "lluitant fins al final". La propera jornada el rival serà el Múcia, però el calendari diu que el Nàstic s'ha d'enfrontar ara a equips que lluiten per la part alta de la classificació com el Deportivo o el Celta. D'Alessandro té clar que els seus homes no abaixaran els braços. "Seria una negligència que en aquests darrers quatre partits no juguéssim bé", va dir.