Era el dia més important de la seva vida i no va fallar. Àngel Mullera va guanyar ahir, de manera espectacular, la prova dels 3.000 obstacles del Míting Ciutat de Mataró i, d´aquesta manera, es va assegurar una plaça a l´equip olímpic espanyol que s´oficialitzarà avui. L´atleta de Lloret va firmar un temps de 8:17.91, la seva segona millor marca personal. La prova de Mataró era la darrera oportunitat dels atletes per buscar la classificació per als Jocs i d´aquesta manera es va confirmar que Chema Martínez i Sergio Sánchez, entre d'altres, no viatjaran a Londres.

Mullera tenia mínima A des de l'any passat (8:16.47), i ahir la va ratificar amb una exhibició en les dues últimes voltes. El selvatà, que va mantenir el control des de la sortida, va avançar la llebre i va recórrer en solitari els últims 700 metres. Acompanyarà Víctor García i Abdelaziz Merzoughi als Jocs Olímpics, als seus 28 anys.

L´eufòria es va apoderar de Mullera i dels seus acompanyants just després d´acabar la carrera. El seu entrenador Isidro Jiménez destacava que «està en un moment de forma superbo i anirà als Jocs en un moment òptim. Si la cursa arriba a anar una mica més ràpida, hauria pogut batre, fins i tot, el rècord de Catalunya».

Per la seva banda Mullera va mostrar-se molt satisfet «perquè l´objectiu era complir el somni olímpic i ja ho he aconseguit». A Londres l´atleta selvatà té l´objectiu de ser a la final. Recorda que hi arriba «en un moment de forma molt bo» i va destacar que «si la cursa de Mataró hagués estat més ràpida, hauria pogut fer la meva millor marca. Els primers 2.000 metres han sigut lents, jo esperava fer-los en 5:32 i hem trigat cinc segons més, però en el darrer quilòmetre m´he despenjat i he guanyat la cursa». Mullera va perdre la bossa amb tota la seva documentació i el telèfon mòbil. Un contratemps que no va poder frustrar un dels dies més feliços de la seva carrera esportiva, el que va certificar el seu debut en uns Jocs.

Juan Carlos Higuero va abandonar el seu somni olímpic en una carrera de 1.500 que va acabar amb la victòria del portuguès Heli Gomes i, lluny d'afegir noms a la llista de candidats a l'equip espanyol, va suscitar dubtes entorn d'un dels que tenen mínima de ­l'any passat, Diego Ruiz. Les llebres van passar el 800 en 1:55 i a 300 metres de l'arribada Higuero es va entregar (va acabar sisè). Diego Ruiz va arribar per davant a la recta final, però va perdre per dues centèsimes contra Gomes, vencedor amb 3:38.49. La mínima olímpica A era 3:35.50.

La renúncia de Manuel Olmedo i la insuficient posada a punt d'Arturo Casado després de la seva lesió, deixa només dues places clares per als Jocs: Álvaro Rodríguez, líder espanyol de l'any amb 3:34.10, i David Bustos, bronze en el recent Europeu d'Hèlsinki.