El Girona va guanyar ahir 0-2 el Figueres en un nou partit de pretemporada a Peralada. Rubi i els jugadors continuen treballant per arribar preparats al primer partit de lliga, contra el Sabadell a Montilivi el cap de setmana del 19 d'agost, completament al marge del que es cou a dins del Consell d'Administració. L'encara president Joaquim Boadas de Quintana repeteix, sempre que en té oportunitat, que "el club no està en venda", però la veritat és que gairebé ningú més defensa aquesta afirmació a banda de l'advocat gironí. I és que Josep Delgado ha decidit que ja en té prou. L'empresari de Sarrià de Ter, actualment en crida i cerca internacional pels seus problemes legals a Polònia, ha invertit molts diners en el Girona FC i ara, més pendent de la seva situació personal que del futbol, creu que ja ha arribat el moment d'intentar recuperar una part d'aquesta inversió i centrar tots els esforços a intentar solucionar els seus problemes legals i a passar tot el temps que pugui amb la seva família. Delgado ultima la venda del club a un nou grup inversor que, almenys d'entrada, faria pocs canvis en l'estructura esportiva i administrativa del club amb Rubi, Sergi Raset i, fins i tot, en les primeres setmanes, amb Kat Gorska al capdavant del dia a dia de l'entitat de Montilivi.

Les negociacions s'han accelerat molt en els darrers dies i, sense que encara cap de les dues parts ho vulgui donar per tancat de manera oficial, el traspàs de la majoria accionarial de la SAE del Girona FC es faria abans de l'inici de la temporada oficial. En altres paraules, tant Josep Delgado com els futurs nous propietaris del Girona volen que l'equip de Rubi rebi el Sabadell en el primer partit de lliga amb cares noves a la llotja de Montilivi. L'arribada dels nous propietaris també ajudaria a què el Girona pugui afrontar els compromisos amb els diferents pagaments que té més a tocar. El primer, aquest dimarts amb les denúncies que alguns jugadors van fer a través de l'AFE.

En els últims mesos, ja des des que Josep Delgado va fer el famós cop d'efecte de "vendre el club per 1 euro, molta gent ha passat per Montilivi preguntant per la possibilitat d'invertir en el club. Gent de Girona, de fora, vinculada al futbol o aliens a aquest món. Ofertes de tota mena. Però, en aquells moments, Delgado encara no tenia la intenció de vendre el Girona. Ni per un euro. Ni per uns quants més. La situació, però, ha anat canviant. I el pensament de Josep Delgado, madurant.

La segona desaparició de l'empresari sarrianenc, porta un grapat de mesos en crida i cerca després de saltar-se l'obligació de presentar-se cada quinze dies a l'Audiència Nacional, encara va obrir la porta a què aparegués més gent interessada en fer-se amb el control del Girona. Delgado ja no estava a Girona, sense ell ja no hi havia ningú per defensar les volàtils teòries del "soci tecnològic" o per seguir "apostant pel Tots Som Girona", i la seva absència va servir perquè els dubtes al voltant del futur del club anessin creixent ràpidament. Kat Gorska, Bartomeu Jofre, Sergi Raset i la resta d'executius han intentat gestionar el dia a dia mantenint una política d'austeritat econòmica que, però, no ha acabat impedint tancar alguns fitxatges interessants com els darrers de Toni Moral i Jofre Mateu. El club anava fent el seu camí, amb alguns entrebancs notables com el divorci amb la Fundació per la gestió del futbol base, però, al cap i a la fi, anava caminant. Boadas de Quintana ja pensava en una nova ampliació de capital i tenia previst fer una nova incorporació al Consell d'Administració, el germà de Dani Sambola, però el pensament de Josep Delgado ha anat decantant-se cap a un altre costat. L'empresari de Sarrià ha fet alguna intervenció les últimes setmanes, sobretot per marcar alguna pauta amb el tema de la Fundació, però a l'hora de la veritat ha acabat tenint més pes la lògica, i l'opinió del seu entorn familiar, per acabar decidint que la millor sortida és vendre el Girona FC.

Delgado sempre ha mantingut que només vendrà el Girona a un grup capaç d'assumir les responsabilitat econòmiques que requereix un equip de Segona A i, a més, que tingués la voluntat de mantenir les arrels gironines de l'entitat. Ara sembla que tot quadra i que, en pocs dies, Josep Delgado deixarà pas definitivament.