Els remers banyolins tenen un bon debut a l'Europeu d'Hongria

Aleix Garcia ja és a la semifinal de doble scull, i Dennis Carracedo, segon, anirà a la repesca

Dennis Carracedo i Aleix Garcia al CN Banyoles.

Dennis Carracedo i Aleix Garcia al CN Banyoles. / Pere Duran/Nordmedia

EFE

El banyolí Aleix García i Rodrigo Conde han aconseguit la classificació directa per a la semifinal A de doble scull dels Campionats d'Europa de rem que s'han començat a disputar a Szeged (Hongria). Per arribar a la final caldrà que acabin entre els tres primers.

El seu bot ha guanyat la tercera sèrie amb un crono de 6.20.42, el cinquè millor de tots els participants, amb el qual han superat als noruecs Jonas Juel i Erik Andre Solbakken (6.25.21). Les dues primeres embarcacions aconseguien la condició de semifinalista i la resta quedaven abocades a la repesca. Holanda i Croàcia han completat els quatre primers llocs de la prova.

A la repesca hi hauran d'acudir la resta de participants de la selecció espanyola després de la primera jornada de l'Europeu. L'altre representant del CN Banyoles, Dennis Carracedo, fent parella amb Caetano Horta, ha fet una bona actuació, quedant segons després d'Itàlia en doble sculls pes lleuger, però només el primer anava directe a la final. Alemanya i Hongria s'han classificat en tercera i quarta posició, respectivament. Per poder ser a la final, hauran d'acabar entre els quatre primers de la repesca. «Els dos bots tenen opcions clares d'estar a la final lluitant pel podi», assegurava el tècnic Carles Grabulosa des d'Hongria.

L'Europeu és una bona prova per calibrar l'estat de forma dels dos remers banyolins, que ja tenen plaça assegurada amb les seves parelles als Jocs de París.