Laia Sanz (Gas Gas) s'ha quedat sola. La catalana s'ha convertit en l'única dona que competeix en la categoria de motos del Ral·li Dakar d'aquest 2013, després que la xilena Josefina Gardulski (Yamaha) abandonés ahir la competició per problemes mecànics que van incendiar-li la motocicleta.

Aquest va ser un dels incidents més destacats que va deixar la novena etapa del Dakar, en un traçat que va unir les ciutats argentines de San Miguel de Tucumán amb Córdoba. Gardulski, que ocupava la posició número 133 a la classificació general, havia remolcat durant el primer tram de l'especial la seva compatriota Axel Heilenkotter (Sherco), però va veure com la sort li girava l'esquena poc després, fet que va deixart la competició de motos amb una única representant femenina, Laia Sanz.

Tampoc va tenir sort el francès David Casteu (Yamaha), fins ahir líder de la general, que va xocar amb una vaca. Aquest accident li va fer perdre més de vint minuts respecte als primers classificats de la jornada. El portuguès Ruben Faria (KTM) es va convertir en el nou líder de la cursa en una etapa guanyada pel pilot francès Cyril Despres.

Pel que fa als cotxes, Nani Roma (Mini) es va imposar en la novena etapa per davant del seu company d'equip, el francès Stéphane Peterhansel, que segueix líder.